Alive and kicking

Expresia aceasta, „alive and kicking”, se traduce mot-a-mot ca „bine și sănătos”. Ea însă vine din viața prenatală a bebelușilor. Cel mai la îndemână semn că ei sunt sănătoși e faptul că se mișcă și fac tumbe în burtica mamei lor. Adică mai mult decât a avea semnele vitale obișnuite, activitatea lor e un bun indicator că sunt sănătoși.

Cred că lunile de izolare ne-au învățat și pe noi același lucru. Că nu e suficient să ai puls și respirație, avem nevoie de mai mult decât atât. Pe toate planurile. Avem nevoie de puțin „kicking”. Fie că pleci într-o călătorie, faci sport, schimbi locuința sau jobul, păstrezi jobul dar să îți creezi noi provocări, înveți ceva nou, faci cunoștință cu cineva nou… important este să ieși din letargie. Pentru că acesta e cel mai bun semn că suntem sănătoși la minte și la trup!

De ziua mea nu îmi doresc niciun cadou, ci doar să-i știu pe toți cei din jurul meu „alive and kicking”. Pentru că anul acesta m-a învățat foarte foarte bine cât de important este asta! La propriu și la figurat! 😉

(Ambele poze sunt făcute de Ioana, din Tenerife și Sri Lanka, pe vremea când kicking însemna mai ales descoperirea lumii cu rucsacul în spinare.)

One thought on “Alive and kicking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *