O femeie ți-o permiți

O femeie ți-o permiți. Așa cum îți permiți un sejur la ski în Austria, unul în Republica Dominicană sau unul la casa lui Nea Traian din Apuseni.  Oferta este pe masă, alegerea destinației ține de tine: de ce îți dorești sau de câți bani ai. Sau de ambele. Vei trăi într-un resort cu jacuzzi luminat, sau într-o cabană unde nu ai electricitate, semnal la telefon sau drum de acces?

Așa cum îți alegi vacanța, așa îți alegi și femeia.

Prima categoria este cea a „femeii de folosală”. Da, știu, estre strigător de peiorativ! Mi-a fluturat odată  termenul pe la ureche și îl reproduc pentru că îmi pare suficient de sugestiv. Femeia asta nu-i nici prea-prea, nici foarte-foarte, nu e idealul tău, dar merge să-ți umpli timpul și să-ți satisfaci anumite nevoi. Ba mai mult, e soluția cea mai rapidă pentru a scăpa de: „Dar tu când îți găsești pe cineva?”, întrebare ce apare de obiecei la întrunirile de familie. Poate nimerești una care e și simpatică și nu te bate prea mult la cap, iar atunci parcă te-ai vedea cu ea și peste ani. „Femeia de folosală” trebuie întreținută cu ignorări ocazionale, cu aprobări din reflex și cu cât mai puțină implicare.

Un alt nivel este cel al „femeii trofeu”. Și acesta e termen împrumutat. Aici intră de cele mai multe ori tiparul „pițipoancei”. Ea frumoasă, eventual botoxată și siliconată, nu știe foarte multe dar nici îți dorești asta. La urma urmei, după o zi haotică de muncă, n-ai chef să discuți teoria lui Euclid, ci mai degrabă o conversație ușoară. Sau prea ușoară… Înveți rapid să folosești cuvintele cheie ca „Iubi”, „Pisi”, „Bebe” și alte apelative bisilabice și glicemice. Nici nu îți dai seama cât de ridicol începi să pari. Dar nici nu îți pasă. Să ardă invidia în toți că tu ți-ai tras gagică de gagică ce umblă în miezul zilei cu tocuri de 12 cm și colanți ce îi plesnesc pe fese! Un vânător ce-și afișează prada la vedere! „Femeia trofeu” trebuie întreținută cu o mașină cu tapiserie de piele (și/sau măcar 3000 CP), cu plimbări în restaurante și cluburi „selecte” și cu investiții în „turismul de mall”.

În sfârșit, avem și categoria „acel tip de femeie”. Da… acela cu provocarea cea mai mare! Acela după care și-a scris Imre cântecele cu: „Ești binele precum ești răul meu/ Cea mai cumplită dintre ipoteze!”. Nu e ușor cu așa parteneră de viață! Dacă primele două depind de tine, aceasta se folosește de tine. Și nu în scop material. N-are ea nevoie de așa ceva… Se folosește de tine pentru că știe că poate crește prin tine, iar tu prin ea. În ecuația aceasta, 1+1>2. Are IQ, dar și EQ. Altfel spus, gândește cu mintea, dar și cu inima, însă nu face caz din niciuna. Are grijă de ea pentru că, oricât de răsuflată ar fi expresia, știe că imaginea contează. „Acel tip de femeie ” este mereu într-o competiție cu ea însăși. Uite secretul pentru a o întreține: dă-i avântul să zboare tot mai sus și ține și tu pasul. Nu-i ușor (v-am mai povestit aici de ce), dar va fi o aventură pe cinste!

Nicio destinație nu e perfectă, nicio destinație nu e greșită… dar tu unde îți vei petrece vacanța?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *