Una mica dimineata, spala greata


In cele din urma aflu si eu stirea: romanii sunt pe locul 2 la consumul de alcool dupa irlandezi. (se iau in considerarea doar tarile UE). Nu stiu cat de relevant e studiul avand inv edere ca indicatorul conform caruia s-a facut clasamentul este procentul din bugetul familial consumat pe bauturi alcoolice.

Si sa luam familia Popescu, familie din clasa de mijloc a Romaniei cu un salariu mediu de 1300 ron. Doua persoane, fac 2600 ron. Ei cumpara o sticla de tarie de fite si dau pe ea 120 ron. Uite 4,6% din venituri consumate pe alcool. Familia Sidor din Irlanda (cica Sidor e Popesc-ul lor) vine cu un mediu total pentru cei doi soti de 3200 de euro si cumpara sticla cu 30 de euro. Si uite ca nu au cheltuit nici 1% din venit.

In concluzie, romanii nu-s alcoolici cat sunt saraci. Si asta trage la statistici! Nu suntem noi mai alcoolizati decat englezii sau nemtii, dar cum zice reclama… “dincolo era mai ieftin”

One thought on “Una mica dimineata, spala greata

  1. Imi plac blogurile tale (am inceput sa le citesc in ordine invers cronologica si odata ajunsa la asta, am simtit nevoia sa o zic 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *