Photogathering

Photogathering a fost un eveniment de care stiam din martie. Totusi, certitudinea a voi participa am avut-o doar cu o zi inainte de plecare, adica dupa ce am aflat rezultatele de la master.

Am plecat cu Ioana Avram din Alba, sambata noaptea. Duminica, pe 14 septembrie, eram in Slovacia, mai exact la Banska Stiavnica. Am initiat din prima seara traditia Tea House, un local in varf de deal specializat in ceaiuri dar si intr-o cacao cu lapte care mergea direct la corazon.

Seara am intalnit participantii: romani, turci, slovaci, cehi si letuanieni. De luni au inceput atelierele. Programul pe scurt era urmatorul: ne trezeam candva pana in 9:30, timp in care luam si micul dejun, participam la intalnirea unde erau 2 prezentari ale fotografiilor din colectiile personale ale participantilor, cateva chestii teoretice si tema zilei. Apoi aveam program aproape de voie pentru a cauta cele mai bune poze si la ora 19:30 le prezentam. 5 poze pe participant. Si in restul timpului puteam face cam ce vroiam. Long live the Tea House!

Ziua mea preferata a fost cea in care am lucrat cu Pinhole camera. Cea mai veche forma de fotografie. O cutie de lemn in fundul careia puneam hartie fotografica iar pe fata opusa se facea o gaurica gen vizor. Atat. Deschideam vizorul, o lasam expusa cateva minute, si apoi mergeam la developat. Deschideam cutia, luam hartia, o puneam in solutii si gata.

Orasul e superb. E in patrimoniul UNESCO. E un oras chiar mai in panta decat elvetianul Lausane. Fiecare poza pare facuta cu super aparatul si super obiectiv.

Sambata a fost expozitie. Am avut fiecare cele mai bune lucrari si de acasa si facute acolo. Nu au fost multi participanti din afara dar noi am apreciat-o mult.

Duminica am vizitat un castel si apoi ne-am delectat la Spa. Oooo da! Luni am pornit spre Bratislava, capitala pe care am vizitat-o toata ziua. La 4 am am avut trenul. Ne-am urcat in compartiment si next thing we knew… eram la Alba Iulia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *