Din colectia “Viata are prioritate”

Azi m-am plimbat cu un motor cu 130 prin Bucuresti. Adrenalina, senzatii, puls ridicat. Ajung acasa si primesc un link de la Auras, un prieten de la LSS. Pe “Nothing else matter” de la Metallica, niste imagini socante Sustin mai mult aceste campanii decat cele cu “excesul de sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii”. Pentru ca in acest domeniu sunt mult mai acute. Romanii mananca nesanatos pentru ca asa s-au invatat: “Apai si mosu manca numa’ pita si slanina si a trait pan’ la 95 de ani”. Si naaa… nu e campanie care sa spuna ca “mosu nu respira noxe, statea cu mobilul la ureche si se hidrata cu carbogazoase”. Si aceasta campanie vine dupa ce acum cativa ani o tineau sus si tare ca daca nu consumi sare iodata esti oaia proasta. Si dupa ce acum multe zeci de ani s-a scris eterna poveste “Sarea in bucate”, un alt elogiu adus clorurii de natrium. Probabil s-au gandit romanii ca de-asta nu le merge lor bine, ca nu mananca suficienta sare. Iar acum e nevoie de alta politica pentru a le scoate acest condiment din meniu. Si asa s-a ajuns la mai-sus-mentionata “excesul de sare, zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii”.

Si sa ma intorc la tema noastra, avem si noi campanii ale politiei rutiere ce isi merita toti banii. E drept, poarta semnatura Leo Burnett. Sunt doua. Si foarte strategic vizeaza cele doua categorii de potentiali maniaci ai vitezei. Prima se adreseaza capului familiei.

A doua tinerilor teribilisti…

Nu cred ca mai e nevoie de vreun comentariu. 30 de secunde, fara cuvinte, dar spun tot.

Si ca sa imi sustin punctul de vedere mai mentionez doar ca la usa lor as fi gasit cele patru fete pline de viata si nu patru lumanari ce au ars cateva saptamani pe scara blocului. Patru lumanari, 20 de ani de amintiri minunate si un sfarsit de cosmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *