Bon Jovi și timpul necruțător

Am fost și eu, alături de câțiva zeci de mii de oameni, să îl ascult pe Bon Jovi, la București. Îl văzusem și acum 8 ani, în Ohio. A fost unul dintre cele mai bune concerte la care am fost. Nu mă așteptam la același lucru, dar îmi tremurau puțin picioarele de emoție. Emoție care creștea pe măsură ce ne apropiam de Piața Constituției și ne întâlneam cu alți „pelerini”. Vedeam tricouri inscripționate cu inima străpunsă de cuțitul înaripat, sau familii întregi în care părinții voiau să dea mai departe copiilor moștenirea dragostei pentru muzica rock. Toți eram nerăbdători să asistăm la show. 

Pe 21 iulie 2019, prietenul nostru Jon ne-a dat însă o lecție dură: că timpul nu cruță pe nimeni. Este în continuare starul rock de talie internațională care poate sări pe scenă 2 ore, poate să mimeze zâmbete și energie nemăsurată și poate să adune stadioane întregi la concertele lui. Dar fața i-a îmbătrânit, părul i s-a albit, iar vocea… Ah, vocea! Aici e marea pierdere! Timbrul lui inconfundabil scârțâie. Se pierde între instrumentele care sunt date prea tare, tocmai pentru a acoperi decăderea. Unii spun că ar fi fost sonorizarea de vină. Dar e pueril să crezi că la un asemenea car tehnic, cineva și-ar permite să gafeze în așa hal sonorizarea. Din contră, sunetiștii și-au făcut treaba cât au putut de bine. Așa cum și-au făcut-o și anii care l-au știrbit pe Bon Jovi. 

Concertul trebuia să dureze până la ora 23:00. S-a încheiat înainte de 22:30. S-au cântat melodii noi și șlagăre vechi. RollerCoaster va fi cu siguranță pe noul meu playlist! Îl admir că încă mai poate crea asemenea cântece. Nu a sunat atât de bine cum mă așteptam, dar atmosfera a fost fenomenală! Încă mai am febră musculară la gambe de la cât am sărit, iar vocea mi-am recuperat-o abia ieri. Acum îmi caut și eu un tricou de colecție!

Da, vremurile se schimbă, iar ce putem face noi este să le acceptăm. Bon Jovi a îmbătrânit, Vama Veche are club de minimal, iar Alinuș a mea se va mărita! Dar oricât ar părea lucrurile schimbate la exterior, unele lucruri rămân aceleași: pasiunea noastră pentru „Runaway” sau „It’s My Life”, dar și chimia pe care o ai cu unele persoane. Care îți ies în cale unde te aștepți mai puțin, dar îți rămân în suflet o viață.

Din Ohio la București! #8yearschallenge

bon jovi concert

 

 

One thought on “Bon Jovi și timpul necruțător

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *