Transilvania Awards

La cât de bună e imaginea acestui eveniment, m-a surprins să văd puțină lume din oraș prezentă. M-a surprins în mod neplăcut. La fel cum au făcut-o praful și materialele de construcții de la renovarea Sălii Unirii, chiar de lângă cortul de înrefistrare. Cumva, te fac să te îndoiești că ești în Anul Centenarului, în Orașul Centenarului. Dar nu voi scrie despre asta, nu acum. Voi scrie despre ce am văzut și am auzit la acest eveniment.

Cel mai așteptat speaker pentru mine a fost chiar deschizătorul conferinței: Steven van Groningen. L-am cunoscut la Webstock și eram sigură că mesajul său merită ascultat.

“Fii mândru de orașul în care te-ai născut, fii mândru de locul tău de muncă.” este îndemnul cu care începe domnul van Groningen. Tot el încurajează asocierile. Valoarea poate fi creată când oamenii colaborează. Fie la nivelul companiilor, a ONGurilor sau a oamenilor cu pasiuni comune. În plus, cei care reprezintă companii mari trebuie să își asume rezolvarea unor probleme, chiar dacă doar prin a crește conștientizarea populației cu privire la o problemă, sau încrederea în munca dusă pentru soluționarea ei. Altfel spus, în loc să te plângi, acționează.
“Fără ambiții nu ajungem nicăieri” este un îndemn pe care l-a învățat din cariera de sportiv de performanță. Iar această ambiție începe de la nivel personal, apoi la cel familial și, desigur, la cel profesional. Terminând cu cel național. De menționat că ambiții din cele orientate în direcția bună, care răspund la întrebarea “Will it make the boat go faster?” (Făcând referire, desigur, tot la sport)

Iar pentru a vă face idee de ambiții curajoase, domnul van Groningen evidențiază scenariul prin care în 20 de ani, România ar putea fi a zecea putere din UE. Scenariu teoretic posibil, practic… practic să urmărim site-ul www.vaurma.ro

“În limba română nu există substantivul PĂSARE, doar NEPĂSARE” este introducerea pe care Antoneta Galeș o face următorului speaker, Bernard Dewamme, executive coach & trainer Mentally Fit. O introducere care te face să gândești.

Dinnou se face legătura cu sportul. Se subliniază că omul de afaceri cu șanse de reușită este cel care știe că antrenamentul și munca te ajută să obții rezultatele dorite. Poate ar trebui să se impună antrenamente sportive în locul trainingurilor profesionale.
Pentru a face o schimbare în business schimbarea trebuie să fie la nivelul produsului sau a serviciului, la nivelul organizării dar mai ales la nivel cultural. Altfel spus, pentru a îmbunătăți ceva nu poți reuși dacă nu mobilizezi și oamenii.

Mândria de a purta uniforma unei organizații. Aceasta este o idee pe  care voi lucra într-un proiect viitor. O las aici pentru reminder.

Cei de la Jazz in the park, prin vocea lui Alin Vaida, ne-au povestit despre cum au transformat un loc public (parcul), acolo unde nu era voie să se calce pe iarbă sau să se plimbe cu câinele, într-o scenă de festival. Asta desigur, după două refuzuri prealabile. Au fost practic promotori ai colaborării la nivelul acesta între autorități și societatea civilă. Tot promotori au fost și cei de la Electric Castle, care au avut target inițial de 4000 de participanți, așa cum a declarat Ando Vanca; dar și cei de la Untold, care au creat primul eveniment mainstream din România și au și câștigat premiul pentru cel mai bun festival din Europa. Tot EC a vorbit despre cum o parte din veniturile festivalului sunt folosite pentru refacerea castelului. Pentru că un festival trebuie să aibă un impact asupra compunității dincolo de săptămâna efectivă a evenimentului.

O oră și jumătate pentru așa speakeri e prea puțin, așa că multe întrebări au rămas nerostite, sau nerăspunse.

 A urmat gala și o zi 2 la care nu am mai ajuns din cauza altor planuri. Dar m-a bucurat să avem un așa eveniment în Alba Iulia. La mai multe! La mai mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *