Plajele de aur din Tangalle

Răsăritul perfect l-am văzut aici, lângă Monumentul Marinei, printre frunzele de palmieri.
sri lanka itinerar blog iulia din alba iulia (938)
Aceasta este ziua de leneveală. După micul dejun, o luăm spre plajă. Ne oprim la terase, la șezlonguri, la poze care ar ridica populariatea oricărui cont de Instagram.
sri lanka itinerar blog iulia din alba iulia (1033) sri lanka itinerar blog iulia din alba iulia (967) sri lanka itinerar blog iulia din alba iulia (969) sri lanka itinerar blog iulia din alba iulia (974) sri lanka itinerar blog iulia din alba iulia (983) sri lanka itinerar blog iulia din alba iulia (1036)
În centrul stațiunii sunt plajele obișnuite, unde turiștii se amestecă printre localnici. Mai la nord însă sunt resorturile de lux. Șezlonguri din lemn masiv, cu perne și cearceafuri albe, băuturi reci și câte un servitor pentru fiecare grup de turiști, care le masa picioarele. Nu e glumă, chiar asta făcea. Poate le-ar fi făcut vânt și cu câte o frunză de palmier, asta dacă nu ar fi fost deja așezați sub palmieri.
Găsim sfori în palmieri și stricăm toată liniștea zonei cu chiotele noastre de copii fericiți pe insulă.
_MG_1622
Ne lovește foamea dar nu mai putem mânca specialități locale. Luăm așadar un tuk tuk până la cel mai apropiat supermarket. Cereale și curd (un fel de iaurt făcut din lapte de bivoliță) e cel mai bun prânz le care l-am avut în țara asta.
Pe la 17 luăm autobuzul spre Matara. Autobuzul pe distanțe mici costă cât vrea domnul  cu biletele: între 20 de rupee și 100. Având în vedere că asta se traduce ca „între 0,5 și 2 lei”, nu ne prea pasă, ci mai degrabă vedem fiecare cursă ca o competiție de „prețul corect”: care dintre noi ghicește costul călătoriei. Asistăm însă la o scenă cu niște englezi care se ceartă cu șoferul pentru un rest de 50 de rupee (adică 1 leu). Și nouă ne place corectitudinea, dar nici chiar așa…
Stăm în Matara să admirăm apusul și podul parcă prea modern pentru această stație.
_MG_1681 sri lanka itinerar blog iulia din alba iulia (986)
Următorul autobuz e o cursă de doar 10 kilometri până în Mirissa. Am rezervat o căsuță suspendată la Sunser Harbor Inn. Are un review de 7,3 și ne costă vreo 18 dolari pe noapte, așadar așteptările noastre sunt foarte jos. Avem însă surpriza unei camere curate, aranjate, construite integral din lemn. Căsuța din copac e lângă port și vedem și luminile vapoarelor ancorate. Pentru prima oară în mult timp ne bucurăm și de un duș cald.
Seara ieșim să ne plimbăm în stațiune. Luna e încă aproape plină, iar cu luminile de la terase face un cadru luat parcă de pe riviera franceză. De fapt toți cei cu care ne întâlnim sunt turiști, semn că Mirissa e o localitate transformată de localnici pentru musafirii lor. Dar ne era dor de ceva european, așadar ne bucurăm din plin de experință.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *