Rezoluțiile de anul nou

Acel moment când îți dai seama că a trecut o lună din an. De obicei, e acel moment când îți dai seama că rezoluțiile pe care ți le-ai fixat pentru 2018 sunt departe de a le realiza. Hai să fim sinceri! Care sunt șansele ca peste noapte (fie ea și o noapte de 31 decembrie cu o petrecere de poveste) să ne schimbăm radical. Desigur, sunt excepții. Dar pentru marea majoritate, dacă nu am reușit într-un an întreg, ce te face să crezi că va fi aceea noaptea magică în care te vei transforma în noul tu!?

În loc să îți propui idealuri mărețe, mai bine începe cu pași mici. Că doar un elefant se mănâncă pe bucăți, nu?

rezolutii 2018

Mai sus e o statistică a celor mai comune rezoluții pentru anul 2018. Hai să le luăm pe rând.

1. Mănânc mai sănătos

Propune-ți ceva concret. De exemplu, eu mi-am propus să mă las de dulciuri. Zero zahăr de acum înainte! E mult mai accesibil obiectivul decât un plan alimentar complet. Da, știu, e greu să renunți la o dependență. Mie mi-a dat Bogdan un pont cu cartea lui Allen Car. E pentru a te lăsa de fumat, dar funcționează la fel de bine pentru orice dependență. Varianta audiobook mai jos:

2. Fac mai mult sport

abonament sala

Știți ce afacere bună sunt pentru sălile de sport acei clienți care își fac abonament la începutul anului, vin de câteva ori, iar apoi abandonează? Și chiar dacă nu ai abandonat, să crezi că 2-3 sesiuni de sală pe săptămână te transformă într-o persoană mult mai activă e exagerat. (vezi teoria Active Couch Potato). 

Ce ai putea face în schimb? Mergi la muncă pe jos. Sau cu bicicleta. Sau cu transportul în comun. Sau măcar atunci când mergi la sală sau la cumpărături, abține-te să parchezi chiar în fața intrării. Orice instructor de fitness va confirma că mersul la sală nu va avea efectul maxim daca nu vei schimba și alte obiceiuri din viața sedentară.

3. Economisesc mai mult

Știți cum reușesc ăștia mici să economisească? Pun banii la pușculiță. Dacă e prea complicat să setezi un depozit automat în ziua de salariu, ia-ți o pușculiță și pune acolo câte 10 – 100 lei pe săptămână. Abține-te să nu o deschizi până la finalul anului  (sau măcar până sunt super ponturi de călătorie pe Travelator.ro).

4. Dorm mai bine

Sunt multe moduri de a-ți îmbunătăți calitatea somnului, dar una care mie îmi prinde de minune este cea cu tehnologia în dormitor. În camera unde dorm nu este televizor, nu este telefon, nu este laptop sau tabletă. Nu căuta scuze că „dar mă trezesc dimineața cu alarma de la telefon”.  E 10 lei un ceas deșteptător! Să vezi ce bine te trezești cu acela! Și dacă ți-l iei, asigură-te că nu are funcție de snooze!

hell-no

Mă opresc aici cu lista. Sper să nu fie cazul să fii atât de departe de rezoluțiile anului nou. Dar dacă totuși ești, concentrează-te pe schimbări mici. Mici, mici, mici! Și vei vedea că nu vei schimba lumea peste noapte, dar vei deveni treptat o mai bună variantă a ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 8 =