Dar cu copacii din pădure ce aveți?

Acum foarte mulți ani, duminicile ne aduceau mai mereu, pe dealul Mamut de lângă Alba Iulia. Era „excursia cu clasa”, la care cine participa scăpa lunea de ascultare la fizică. O miză de nerefuzat! Uite și o poză istorică din acele excursii:

mamut defrisare alba iulia (2)

Am mai urcat pe Mamut de multe ori de atunci (vezi Goana după apus), dar prea rar pe poteca pe care o știam. Care este și traseul oficial de altfel: cruce galbenă. Poteca aceea îngustă, care șerpuia prin pădurea deasă și răcoroasă. În această săptămână, am pornit însă pe drumul clasic. Era târziu și nu voiam să ne prindă noaptea pe potecă necunoscută.

IMG_1427

Ei, dar în ciuda apusului de poveste pe care l-am văzut de sus, tura până pe Mamut a fost una dintre cele mai triste cu putință. De ce? Pentru că poteca noastră din pădurea fermecată s-a transformat în ditai bulevardul pe care poți merge și cu o mașină obișnuită. TAF-uri scot de zor lemne din pădure (unele erau parcate, pe altele le-am ocolit la coborâre), mormane de trunchiuri stau culcate pe marginea drumului așteptând să fie ridicate, iar pădurea cea deasă și răcoroasă este acum prea luminoasă. Sunt mai mutle truchiuri retezate decât copaci rămași în picioare.

IMG_1426

Am înțeles Parcul Custozza, am acceptat și argumentele pentru atâtea zone betonate și pavate, am căzut de acord și cu pista de bicicletă mult mai lată decât ar fi fost nevoie, dar cu copacii din pădure ce aveți?! Și vă cred că vine iarna și va fi una grea, dar te încălzești cu câteva lemne, nu cu TAF-uri pline.

mamut defrisare alba iulia (1)

mamut defrisare alba iulia (3)

mamut defrisare alba iulia (4)

Mergeți și voi să vedeți. Vă ia mai puțin de 2 ore dus-întors, iar cu așa bulevard nu ai cum să te pierzi! Totuși, oricât de frumoasă priveliștea de sus, este amar de trist gustul care îți rămâne după. :(

Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − four =