Ce trebuie să știi despre Skirt Bike

Duminică este Skirt Bike Alba Iulia. Pfuu… parcă nu-mi vine să cred că am ajuns la a cincea ediție! Pentru cei care încă nu cunosc ce este acest eveniment, iată mai jos câteva detalii:

1. Când și unde?

Locul de întâlnire este esplanada din fața Catedralei Romano-Catolice „Sf. Mihail”. Adică acolo unde are loc reprezentația Gărzii Romane, vinerea seara. Ne vedem duminică, 09.07.2017, la ora 17:00. Totuși, ar fi bine să ajungi mai repede, pentru a te asigura că parada nu va pleca fără tine și că ai timp să îți montezi numărul.

harta skirt bike 2017

2. Ce înseamnă Skirt Bike?

Skirt Bike = „biciclește cu fustă”. Adică vino cât mai elegantă. Și mai cochetă. Și mai aranjată. Pălării, flori, baloane, panglici! Nimic nu e prea extravagant! Te încurajăm să îți decorezi și bicicleta.

skirt bike 3

3. Cum mă înscriu?

Anul acesta înscrierea este foarte simplă: vino la 17:00, în fața Catedralei Romano-Catolice, și vei primi un număr de participare și un mic cadou. Fără tabele, fără semnături. Singurul lucru pe care va trebui să îl scrii este Ce este bucuria pentru tine? Iar asta o vei face direct pe plăcuța cu numărul de participare. Pentru că tema din acest an te provoacă să cauți cât mai multe motive de bucurie. Și să le găsești în lucrurile simple.

skirt bike 5

4. Copiii sunt acceptați?

Desigur! Încurajăm mișcarea și pentru cei mici. E o oportunitate minunată să le dăm un exemplu de „așa da”. Vom încerca să facem cât mai multe popasuri pe traseu, pentru a fi siguri că nimeni nu rămâne în urmă. Recomandăm ca cei mici să poarte cască, iar părinții să îi supravegheze în permanență.

skirt bike 2

5. Pot pedala și domnii?

Deși evenimentul este destinat mai ales doamnelor și domnișoarelor, nu putem refuza prezența domnilor, mai ales când este vorba despre o familie frumoasă care își dorește să pedaleze împreună la eveniment! Desigur, îi încurajăm și pe aceștia să dea dovadă de eleganță și stil. Așadar domnilor: frac, papion sau joben? Care va fi accesoriul vostru de duminică?

skirt bike 6

6. Cât durează?

Timpul efectiv de pedalat este de aproximativ 30 de minute, însă vom face pauze pe traseu, iar după ne vom întâlni la Framm’s pentru tombolă. Așadar vă încurajăm să nu vă faceți alte planuri înainte de ora 18:30.

skirt bike 4

7. Ce se întâmplă dacă plouă?

Avem o glumă internă: „Dacă într-o zonă e problemă de secetă, chemați-ne să organizăm o ediție Skirt Bike acolo”. Statistica spune că sunt 75% șanse de ploaie. Adică la 3 din cele 4 ediții a plouat. Dar cu toate acestea participantele au zâmbit și am continuat să pedalăm.

skirt bike 7

8. Cum particip la tombolă?

Tombola este foarte așteptată. Asta pentru că sunt premii foarte frumoase, cel mai râvnit fiind o bicicletă Pegas. Participarea la tombolă este gratuită (la fel ca participarea la eveniment, de altfel), pe baza numărului primit la start. Desigur, doamnele și domnișoarele vor avea prioritate atunci când vom distribui numerele.

skirt bike

9. Cine organizează?

Skirt Bike este un eveniment organizat de către voluntari. Adică nimeni nu câștigă nimic, în afară de multă bătaie de cap. Și parcă atunci când vrei să faci ceva frumos, se găsesc cei mai mulți oameni care să-ți bage „bețe în roate” (la figurat, desigur!). Din fericire, avem câțiva sponsori și parteneri care ne ajută să o scoatem la capăt. În acest an, Daje, Bicicletele Pegas, Aqua Carpatica, Loncolor, Framm’s și Broderii cu suflet au fost doar câțiva dintre ei.

skirt bike alba iulia

10. De ce faceți asta?

Pentru că odată am participat din întâmplare într-un alt oraș la Skirt Bike. Ne-am zis că e un eveniment atât de frumos încât trebuie să îl aducem și în Alba Iulia. Pentru că eu chiar cred că mersul pe bicicletă ar face oamenii mai frumoși, mai sănătoși și mai bucuroși. Am scris mai multe despre asta aici.

Skirt Bike Alba Iulia (1)

Ne vedem așadar duminică, la 17:00, la Skirt Bike Alba Iulia, ediția a V-a!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 7 =