Goana după apus

Este ceva aparte la orașul nostru… pe cât de special, pe atât de puțin exploatat. Am putea vorbi despre cetate, despre liniște sau despre oamenii care parcă sunt mai buni…  Voi scrie însă despre altceva: goana după apus.

E un fel de joc, pe care îl poți face în orice zi. Pleci din centrul orașului în căutarea spectacolului de sfârșit de zi. Poate fi pe o stâncă sau la marginea pădurii. Pe malul unui lac, sau pe un pod. Toate sunt la doar câțiva kilometri distanță. Și îți permiți această aroganță în mijlocul săptămânii.

Desigur, dacă nu ai trăit până acum într-o junglă urbană, e greu să apreciezi acest lucru. Dar dacă știi cum e să fii sufocat de mașini, de oameni, de zgomot… atunci îți va părea o binecuvântare ca într-o zi de marți să îți permiți să fugi de la birou,  direct acolo unde auzi doar vântul și păsările.

O tură cu bicicleta până pe Mamut, o cățărare pe stâncile de la Ampoița sau o alergare în Parcul Dendrologic. Și ah, a înverzit pădurea, e atât de frumos!

Dar nu vă mai povestesc, mai bine le descoperiți singuri. Iar dacă nu sunteți convinși, câteva poze de astăzi și de săptămâna trecută.

antrenament joi
Poteca din pădure ne-a scos în „Transalpina de Mamut”, unde bicherii în haine mulate s-au întâșnit cu frații lor în echipament de downhill.
apus
Am ajuns și pe Mamut
17579949_10210520536304475_1185364114_n
Pe calcarele de la Ampoița, săptămâna trecută. Din categoria „chose your friends by the shoes they wear”
Alina are o pasiune pentru căpițe... și pentru natură... și pentru orice ce sfârșește murdărindu-o pantalonii ei albi.
Alina are o pasiune pentru căpițe… și pentru natură… și pentru orice ce sfârșește murdărind-o pe pantalonii ei albi.
17619198_10210520543624658_2038024843_n
Și acel moment când nu mai spui nimic.

Următoarul apus la care vom asista s-a anunțat a fi un safari pe la Lunca Mureșului. Așadar „echipă Nationa Geographic”, dacă citiți aceste rânduri, să știți că acum nu mai puteți da înapoi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *