Tenerife ziua 2: Apa, raci si paella

Se aud cativa pasi prin casa, semn ca cineva s-a trezit. Ma uit la ceas: e 9 ora locala, 11 pentru Romania. Hai sa iesim!

Dora misuna prin bucatarie, Adina e si ea treaza. Il auzim si pe Marius cantand de la dus  “Ai mi morena“. Ni se face foame. Plecam la magazin si ne intoarcem cu plasele pline. Supermarketurile aici au preturi decente.

O omleta copioasa, o cafea cu gust ciudat si o dulceata de dovleac. Suntem gata de drum. Plecam inspre Garachico, un orasel cunoscut pentru piscinele sale naturale. Ne-am plimbat desculti pe pe roca  vulcanica. Piatra neagra ne taie la picioare, iar cand ajung pe portiuni  cu alge ma tin bine sa nu alunec. Cu toate acestea, tot sunt maturata de un val.

Ne plimbam si prin oraselul cu strazi de secol XVI, iar casele colorate in oranj si galben. Aflam ca unul dintre simbolurile orasului este  pasarea Phoenix. Garachico a fost distrus de eruptia vulcanului, dar locuitorii s-au reintors si l-au recladit. Ultima astfel de eruptie a fost acum 300 de ani. Sper ca urmatoarea sa nu fie cat timp suntem noi in zona.

Ajungem si la un atelier de trabucuri artizanale care arata atat de bine incat am fi tentati sa ne apucam de fumat. Gasim si o gelaterie traditionala si cu greu ne decidem ce arome sa alegem din cele peste 20. Asa ca le incercam aproape pe toate.

Urmatoarea localitate este La Caleta de Interian. Ajungem la o biserica de secol XVII in care statuile erau imbracate ca imparatesele. Marius este de parere ca au vrut sa faca economie la partea artistica si le-au sculptat doar fata. Ne e foame si cautam un restaurant. Un localnic de peste 70 de ani ne indruma spre Mondial 82, un restaurant pe malul oceanului. Localul avea putine preparate in meniu, insa toate proaspete. Ne-am confruntat cu o paella pentru 5 persoane pe care, oricat am luptat, nu am reusit sa o cucerim in intregime.

De acolo am schimbat sensul spre Santa Cruz. Este orasul de pe insula cu cea mai mare petrecere de carnaval. “Ori te bucuri de carnaval, ori ai venit degeaba ne-a spus o doamna in magazinul in care tocmai intrasem sa ne cumparam costume. Si asta am si facut. Eu mi-am luat niste colanti electrizanti si o peruca argintie, Ioana si-a pus un tutu sclipicios si o sapca de politist, iar Adina era zana cu aripioare si bagheta. A urmat o plimbare pe strazi cu oprire la parcul de distractii. “Inverto” ne-a invartit pe toate partile si tot ce ne doream este sa nu simtim mai repede decat anticipasem gustul de paella.

Ziua am terminat-o in bucataria noastra, cu povesti cu sens mai mult sau mai putin coerente.

IMG_5606
„Ce frumos e oceanul!”
IMG_5610
… un minut mai târziu!

IMG_5686

TENERIFE ZIUA 2 (4)
Am găsit un rac
TENERIFE ZIUA 2 (5)
Lecții importante la fabrica de trabucuri
TENERIFE ZIUA 2 (7)
Sirene
TENERIFE ZIUA 2 (8)
Poza asta e mult prea tare să nu fie împărtășită
TENERIFE ZIUA 2 (9)
În mijlocul calculelor de chetă
TENERIFE ZIUA 2 (10)
Au scăpat copiii la joacă
TENERIFE ZIUA 2 (11)
Paella înainte
TENERIFE ZIUA 2 (12)
Paella după (rostogoliți-ne la câmpie!)
TENERIFE ZIUA 2 (13)
Aici învățam despre istoria piscinelor de sare din zonă
TENERIFE ZIUA 2 (14)
Santa Cruz
TENERIFE ZIUA 2 (15)
Carnaval
TENERIFE ZIUA 2 (16)
Ioana
TENERIFE ZIUA 2 (17)
Biblioteca din Santa Cruz este deschisă non stop și are intrare liberă
TENERIFE ZIUA 2 (1)

Și eu 🙂
TENERIFE ZIUA 2 (3)
Auditoriumul din Santa Cruz sfidează legile fizicii
TENERIFE ZIUA 2 (2)
În parcul de distracții, la DJ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − four =