Pe la ce festivaluri mergem vara aceasta

Ați simțit prima zi de primăvară? Primăvară adevărată care nu se socotește după data calendaristică și nici după cea astronomică… ci după soarele și aerul cald care te fac să combini roșul cu galbenul în înbrăcăminte și zâmbetele cu plimbările în programul cotidian.

Unii fac primăvara planurile pentru însămânțarea ogoarelor. Alții fac planurile pentru călătoriile și festivalurile din vară. (Mai știu și pe cineva care le face pe amândouă, dar e caz special!)

Lista mea de până acum stă cam așa:

1. Smida Jazz Festival

smida jazz

Dacă e jazz, e munte și sunt oameni faini, clar Smida e pe primul loc în programul verii! Are loc undeva în Padiș, aproape de Giurguța, un loc despre care am povestit cu ocazia altor aventuri.  Ah… când mă gândesc cum e să stai în cort și să-ți sune în jur clapele, saxofonul și chitara, mi se face pielea de găină! Și mai sunt și tot felul de ateliere să nu te plictisești când e ziua de lungă și de lată!

Așadar în 25-27 august, cu rucsacul în spinare și pelerina de ploaie (că doar e Padiș, locul unde niciodată nu mergi fără pelerină!), ne pornim spre Apuseni. Iar dacă ne luăm abonamentul până în 2 aprilie, prețul este de doar 79 de lei.

2. Festivalul Roman Apulum

festivalul roman apulum

E drept, nu trebuie să călătoresc prea mult pentru a ajunge la acest festival! Și e la fel de adevărat că pot fi subiectivă când îl nominalizez. Însă dintre toate evenimentele care au loc în Alba Iulia, acesta mi-e cel mai drag (după Skirt Bike, desigur, dar acolo sunt cu siguranță subiectivă!). Are loc între 28 aprilie și 1 mai și ne așteaptă gladiatori, nimfe, daci și romani într-un reenactment istoric ce atrage deopotrivă adulți și copii.

Sunteți pregătiți pentru o călătorie de aproape 2000 de ani în timp?

3. Blaj aLive Festival

blaj alive

Cred că cel mai subevaluat festival al verii este, în continuare, Blaj aLive. Anul acesta, capul de afiș este Amy Macdonald. Amy Macdonald în Alba! Ring, bling, bling! Iar pe lângă lineup, merită să vii la Blaj și pentru simplul fapt că festivalul are loc pe Câmpia Libertății! Să vedeți acolo libertate! 😉

Așadar ne vedem în 5 iunie, la Blaj!

4. Transilvania Train

transilvania train

Ok, nu e tocmai un festival. Dar îl pun pe această listă pentru că este o inițiativă ce-mi pare extraordinară! Mai ales pentru România! Pe scurt: 200 de oameni se vor plimba cu trenul prin Transilvania și vor trece prin tot felul de experiențe autentice, de la ateliere gastronomice, la concert de orgă în biserică veche de câteva sute de ani. Vor veni și pe la Alba Iulia, unde le vom fi gazde. Trenul pleacă de la Brașov, pe 31 august, iar informații găsiți aici. Programul nu e ieftin (Pachet Comfort = 650 euro, PachetPremium = 780 euro), dar cu siguranță face banii!

Cred că Transilvania și România are nevoie de acest tip de evenimente!

5. Waha Festival

waha

Foarte multe nu știu să scriu acum despre acest festival, dar mi-a stârnit curiozitatea și tare aș vrea să văd ce se întâmplă în partea aceea a Covasnei!

Planurile sunt făcute. Dar până atunci, să ne bucurăm de fiecare clipă din această primăvară!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 19 =