Joc și învățare

În acest weekend am fost la un curs de Revenue Management pentru industria hotelieră, un fel de continuare a proiectului despre care am scris aici.

Haideți să vă arăt o parte dintre lecțiile acestui curs:

1. Aceasta era despre efectul restricțiilor în primirea rezervărilor hoteliere și diferența între calculele pe hârtie și cele din realitate

management hotelier (1)

2. Acesta era despre optimizarea gradului de ocupare management hotelier (3)

3. Aceasta era despre optimizarea venitului și falsa impresie că o zi cu cerere maximă este ziua în care trebuie neapărat să ai hotelul plin. management hotelier (2)

4. Aceasta era despre optimizarea profitului management hotelier (4)

Nu voi explica aceste teorii, pentru a vă scuti de prea multe cuvinte. Dar vreau să subliniez altceva: că și cel mai „temut curs” poate să fie atractiv.

Pe lângă piesele de LEGO pe care le vedeți au fost formule de probabilități, procente, chiar și limite. Nimeni nu s-a plâns. Am râs chiar dându-mi seama că, pentru prima oară de când am terminat liceul, limitele mi-au fost utile în carieră. Poate dacă profesorii de contabilitate, de matematică sau de alte științe exacte ar învăța să introducă și puțin joc în timpul orelor, elevii le-ar găsi materiile mai puțin înfricoșătoare. Sau mai știi… poate chiar distractive!

Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =