De anul nou

Am simțit că a început un an nou nu când mi-am pus rochia pentru petrecere și nici când am ciocnit paharul de șampanie la miezul nopții. Nici măcar când am urat „La mulți ani!” câtorva zeci de oameni, mai mult sau mai puțin cunoscuți.

Am simțit că a început un an nou atunci când am făcut curățenie la birou. Am scos agenda cu 2016 din sertar și am pus-o pe raftul etichetat „Arhivă”. Cele 367 de zile mâzgălite cu taskuri, întâlniri, programări și proiecte s-au dus într-un fel de Triunghi al Bermundelor din domeniul biroticii. N-am avut nici cea mai mică dorință de a o deschide.

Poate uneori e mai bine să nu te uiți înapoi. Poate ceea ce ai lăsat în urmă este un „eu” care a trecut, iar acum e timpul să te reinventezi. Este bine să fii recunoscător pentru ce a fost, dar poate este mai important să te gândești cum poți să te autodepășești. Pentru că ce-i verde crește, iar ce-i copt putrezește. 

A fost un an cu bune și mai puțin bune. A fost un an vechi, iar acum este unul nou. Iar în toată gălăgia sărbătorii, să căutăm câteva momente de liniște pentru a ne (re)găsi pe noi înșine.

Să fie un an în care să fim mai buni!

foto: Flickr

Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − nine =