Alba Iulia sună bine

Îmi place în Alba Iulia. Iubesc cetatea, natura din jur, faptul că încă poți merge la birou bicicleta și liniștea din serile de marți… și miercuri… și joi… (ați prins ideea: e liniște!) Dar sunt lucruri care mă fac să-mi fie dor de orașele mari. Unul dintre ele: evenimentele.

De 2 weekenduri însă, orașul mă surprinde. Arcuș de vioară și clape de pian creează un spectacol impresionant sub arcade gotice. Mai întâi a venit vioara lui Enescu, într-un emoționant recital. „Catedrala” în catedrală! Horia Mihail și Gabriel Croitoru au ridicat publicul în picioare pentru 3 rânduri de aplauze la final. Eram cu palmele roșii dar cu sufletul ușor.

Un mic demo surprins de Alba24:

Duminica aceasta le-a urmat Orchestra de Cameră „Augustin Bena”. Au răsunat Anotimpurile lui Vivaldi. Catedrala Romano-Catolică a fost dinnou plină! Oamenii nu mai încăpeau pe bănci, așadar stăteau în picioare, pe scări, pe schele. Oameni îmbrăcați frumos, așa cum se merge în orașele mari la un concert de muzică clasică. Mă uitam la ei și vedeam cum simțeau muzica. Tineri și bătrâni deopotrivă. Nici nu știu dacă m-a impresionat mai mult muzica, sau atmosfera creată de public în acea seară ploioasă. Și da, subliniez ploioasă, pentru că cei care au organizat un eveniment în Alba Iulia știu că dacă e vreme urâtă, prezența la eveniment e minimă. Aici însă nu a fost cazul.

Iar în weekendul care urmează este iarăși rost de muzică bună. Bucharest Jazz Orchestra cântă sâmbătă, iar Balako urcă pe scenă duminică. Ne vedem la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la 19:00!

bucharest-jazz-orchestra

Alba Iulia poate să crească, înainte de toate, prin cultură!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − twelve =