Ce am învățat după 4 ediții de Skirt Bike

Ieri a fost cea de a patra ediție Skirt Bike Alba Iulia. Am pedalat pe un traseu mai lung decât de obicei, cu participanți mai numeroși și ținute care mai de care mai dichisite. Am scris despre ediția din 2013, cea din 2014 și cea din 2015. Acum, voi scrie despre Skirt Bike în general. Ce am învățat după acești 4 ani. Pentru că, așa cum ne învață școala, după 4 ani tragi linie și scrii examen.

1. Evenimentul NU e al nostru

La un concert, artiștii de pe scenă asigură succesul evenimentului. La un concurs sportiv, detaliile organizatorice sunt cheia. La Skirt Bike… la Skirt Bike e altceva. Pentru a fi un eveniment reușit, ține de fiecare persoană care vine și pedalează în paradă: cât de frumos și-a ornat bicicleta, cât de chic s-a îmbrăcat, cum știe să zâmbească celor de pe margine. Mi-a plăcut să aud participanți care urau „Casă de piatră” când treceam pe lângă un convoi de nuntă. Oricât de bună ar fi organizarea din spatele cortinei, fără participanți nu am putea face nimic. Așadar Skirt Bike Alba Iulia este evenimentul vostru! 

2. Mulțumim voluntarilor și sponsorilor

Am auzit odată o poveste, cu un învățător care spunea: „Un sărac are 2 bani, și dă 1 ban celor necăjiți. Un bogat are 1000 de bani și dă  10 bani celor necăjiți. Care dintre ei a dat mai mult?”.  Poate nu am reprodus exact povestea, dar învățătura este aceeași: oricare dintre cei care s-au implicat în organizarea evenimentului, a rupt puțin din timpul său și ni l-a dăruit. Nu suntem în măsură să judecăm de ce unul a putut să lucreze până la 2 noaptea, iar altul a ajuns doar să care câteva sticle de apă. Poate anul trecut rolurile au fost inversate, sau anul viitor se vor inversa… le mulțumim așadar tuturor voluntarilor și sponsorilor care s-au implicat!

3. Vine o zi când presa te bagă în seamă… pe bune!

În fiecare an, cu mici excepții, știrile post-eveniment erau aceleași: un comunicat de presă care a pornit de la noi și, eventual, a fost puțin cosmetizat înainte de publicare. Anul acesta imagini și articole despre eveniment au fost publicate înainte să ajungem noi acasă. Jurnaliștii au fost la eveniment, au vorbit cu participanții, au făcut poze. Asta înseamnă mass media adevărată! 

4. Skirt Bike este în fiecare zi

Prin Skirt Bike promovăm un stil de viață sănătos… de-adevăratelea! Adică nu stăm cu fundul în mașină 364 de zile pe an, iar în a 365-a am pus mâna pe o bicicletă și ne-am amintit cum se folosește. Bine că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată! Am adus acest eveniment în Alba Iulia din pasiune pentru biciclete și pentru că dorim să fim parte din schimbarea care se petrece în oraș. Prin Skirt Bike te provocăm să-ți schimbi măcar puțin stilul  de viață, să contribui și tu la un oraș mai frumos și mai „aerisit”. Mergi cu bicicleta la birou, la școală sau la cumpărături. Încearcă să renunți la mașină măcar o dată pe săptămână! Iar pentru doamne și domnișoare, sperăm că această paradă ne-a reamintit tuturora că eleganța își găsește loc și pe 2 roți!

skirt bike alba iulia

Ne vedem în 2017!

Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 3 =