Cand am uitat sa spunem „Multumesc”?

Știți bucuria aceea de a găsi bani într-un buzunar?  Și 1 leu să fie, dar tot te face să te simți bine! Povestea de astăzi începe de la acest sentiment.  Să tot fie mai bine de o lună de când am pus în buzunarul de la hanoracul roz un bilețel scris de prietena mea, Alexandra. Este cel din poza de mai sus.

Alexandra are 9 ani și mi-a făcut o scrisoare prin care mi-a mulțumit că am călătorit împreună cu ea până la Remetea (inutil să spun că bucuria a fost reciprocă!). De fiecare dată când pun haina aceasta pe mine, scot bilețelul, îl citesc, zâmbesc și îl pun la loc. Mă distrează scrisul ei pe hârtie cu linii ajutătoare și justificatele greșeli din text. Dar ceea ce mă face și mai mult să zâmbesc este faptul că spune „Mulțumesc” pentru un lucru atât de neînsemnat.

Oare când am uitat să fim mulțumitori pentru lucrurile mărunte? Când ne-am pierdut entuziasmul de a face ceva nou sau de a pleca într-o aventură?! Când am devenit obosiți?! Este oare după un număr de ani, sau de experiențe sau de dezamăgiri?! Este o vârstă anume sau o etapă din viață în care trebuie să fii ursuz pentru a fi om mare?! Oare ni se implantează în subconștient, pe băncile școlii, un program care ne spune: „Acum e bine să te joci și să fii vesel, dar apoi să nu te arăți prea interesat sau implicat în ceea ce faci. Stai deoparte, încruntă puțin sprâncenele, neapărat să-ți blamezi existența! Ai nevoie de mai mult, nu ai destul, vrei mai mult, nu ai nimic, ești un nimeni…

Știți, copiii au „sindromul Piglet”. Este acesta de mai jos, în care fiecare zi este ziua lor preferată. Ce frumos spus! Dar te uiți în jur: pentru (prea) mulți adulți, fiecare zi este o zi în care ne plângem de ceva.

favorite day poof

Haideți să privim lucrurile cu mai mult entuziasm! Haideți să mulțumim! Măcar astăzi!

Iar mâine va fi în curând astăzi 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *