Cele 5 minuni de la Alba Iulia

Povesteam odată ce frumoasă e Alba Iulia în diminețile de iarnă. Dar stați că vă dau mai multe motive să vă puneți ceasul și să vizitați cetatea înainte de răsăritul soarelui! Dimineața, pe iarnă, vă puteți minuna de lucruri inedite: 

1. O cetate bastionară încă de necucerit

Au trecut 300 de ani de când a început construcția cetății și ea încă este zid de nepătruns. Te plimbi prin șanțuri și, de nicăieri, în buricul cetății, apar gratii mărețe care te fac să te-ntorci îndărăt. Cică „proprietate privată”.  Vauban ar fi mândru de spiritul protector al albaiulienilor!

2. O grădină japoneză

Pentru că da, istoria orașului se împletește atât de bine cu era Edo. În plus, zidurile înalte de 12 metri sunt exact în spiritul zen și minimalist al acestor grădini!

3.  Răsăritul roșiatic

La Alba Iulia răsăriturile sunt superbe! Un pastel de roz, roșu și oranj. Singurea mea temere e să nu fie efect „photoshopat” de formaldehida de la Sebeș.

4. Nebunii care aleargă

Lumină prin șanțuri nu prea au, somn nici atât! Să vezi și să nu crezi! În Alba Iulia sunt câțiva țăcăniți în colanți care dau ture de cetate. Așa, pe frig și pe polei! Și uneori chiar râd și te salută!

5. Bradul de Crăciun din luna februarie

Asta e preferata mea! A fost prea aglomerat târgul de Crăciun și n-ai apucat să te pozezi cu luminițele? Nicio problemă, în Alba Iulia poți să-ți faci selfie cu bradul și în luna februarie!

brad craciun Alba iulia

Să mi se ierte satira dar, toate ca toate, e frumos la Alba Iulia dimineața! Mai ieșim și mâine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =