Maratonul Internațional București

Dacă vrei să te simți neînsemnat, așează-te la START alături de alți 10.000 de alergători.

Dacă vrei să te simți cel important, termină această cursă!

A fost Bucharest International Marathon. A fost frumos: concurenți, organizare, vreme și gașca noastră pestriță de albanezi energici.

Dar pe lângă amintirile frumoase pe care le avem, pe lângă medalie și pe lângă fizicul mai tonifiat, am avut șansa de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine.,,, iar asta ne-a adus mai multă încredere în noi!

Cred că este una dintre cele mai importante lecții pe care ni le dă un asemenea concurs. La început, alergi și te gândești la muzică, la cei de lângă tine, la cum se asortează tricoul cu pantofii de alergare, la ce ai lăsat nerezolvat pe acasă. Pe măsură ce aduni kilometri, mintea se aerisește. Rămâi tu cu tine. Tu singur te motivezi, te feliciți pentru fiecare pas și kilometru terminat. Te bucuri când treci pe lângă trupa de percuție de la Metroul Izvor, pe lângă un punct de alimentare sau pe lângă taraful de pe 13 Septembrie. Te întristezi când ți se pun crampe sau când te cuprind frigurile de la epuizare și ți-e teamă că nu poți termina.  Ți-e ciudă că ai vrea să alergi mai repede, știi că poți, dar durerea din mușchi nu te lasă. La final, nu îți mai pasă deloc de competiția cu ceilalți, pentru că singura competiție este cu tine. Și oricât de obosit ai fi, găsești resurse să sprintezi la final.

Nu mă voi strădui să scriu mai mult de aceste rânduri. Pentru că ce simți când termini o astfel de cursă, indiferent de timpul pe care îl scoți, e greu de descris în cuvinte. Așa că legați-vă strâns șireturile, încălziți gleznele și haideți la antrenament pentru următoarea cursă!

semimaraton bucuresti alba iulia (26)
Pentru a-și conserva forțele, alergătorii vin la concurs… pe scara rulantă! 😀
semimaraton bucuresti alba iulia (15)
Albanezii la start: Bogdan, Iulia, Mihai, Cristina, Flavio și Adi
semimaraton bucuresti alba iulia (27)
Coadă mare la start… abia se vedea linia!
semimaraton bucuresti alba iulia (5)
Undeva pe la kilometrul 10

 

semimaraton bucuresti alba iulia (19)
După fața chinuită, aș zice că era pe la kilometrul 20. Photo by Radu-Cristi. http://fotonebunia.com/category/mib-2015.html
semimaraton bucuresti alba iulia (13)
Finish!!! 2 h 08 min
Rezumat
Rezumat
semimaraton bucuresti alba iulia (21)
Semimaratoniștii
semimaraton bucuresti alba iulia (22)
Mândria noastră: Flavio – 42,2 km în 3 h 37 min
semimaraton bucuresti alba iulia (31)
Și-am încălecat pe-o șa, și v-am spus povestea așa

One thought on “Maratonul Internațional București

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =