80 de saci de gunoi

“Am strans peste 80 de saci de gunoi mari de 120 de l, de la intrarea in padure de la manastirea skit pana la pista de biciclete… wtf ? cine lasa atatea gunoaie?”… nu am zis-o eu, a zis-o Ionuţ, dar am gândit-o şi eu cu siguranţă! Şi toţi cei care am fost acolo…

Sâmbătă am participat la acţiunea de ecologizare a celor de la Lions Alba Iulia. Faină iniţiativă! Ştiţi cum e cântecul: “o vară întreagă m-a ţinut pădurea…”. Ei, acum a venit vremea să o curăţăm. Ne-am strâns în număr mare: mai puţini decât cei care au dat “join” pe Facebook, dar mai mulţi decât vezi la acţiuni voluntare la care nu este presă, nu este implicat un partid politic, nu vine niciun VIP! Am mers acolo fără niciun interes; doar să curăţăm pădurea!

Ne aşteptam la recoltă bogată, dar nici chiar aşa! 80 de saci! Iar asta în condiţiile în care nici nu am ajuns până în vârf, cum era planul. Şi n-ai cum să nu te gândeşti: “Ce au în cap oamenii aceia?!”. Cum o fi să te plimbi prin pădure şi să “scapi” punga de gunoi, sau un cauciuc de Dacie sau… muşamaua de pe masa din bucătărie! Asta pe lângă tradiţionalele doze de bere, kituri de grătar sau pachete de ţigări. Am participat la multe acţiuni de ecologizare şi m-a surprins să văd ce “creativă” şi “darnică” e lumea în materie de deşeuri. Dar cumva, credeam că albaiulienii sunt altfel. Nu! Şi noi avem groapa de gunoi ambulantă lângă casă! Păi să nu-ţi vină să pui petiţie să le crească amenzile cu 1000% şi controalele tot cu atât, să fii sigur că nu mai aruncă nimeni nimic?!

Zău că aş face acţiunea asta o dată la câteva luni. Chiar dacă nu ecologizăm complet pădurea, măcar ne întâlnim cu oameni faini. Bicherii erau reprezentaţi cu mândrie, şi au mai fost prieteni pe care nu i-am mai văzut de ani buni. Ba mai mult, organizatorii ne-au omenit cu plăcinte. Din acelea pe lespede, cum se poartă pe la Alba! Şi dacă nici asta nu vă motivează, Framm a promis că plimbă pe participanţi cu Samuraiul… umblă vorba în oraş c-ar avea scaune încălzite!

Aşadar… aşteptăm următoarea invitaţie!

curatenie mamur
O parte din echipa de voluntari
curatenie mamut 3
S-ar putea scrie o carte despre ce găseşti la o ecologizare. Butoiul, cauciucurile şi geanta zebra print au fost sâmbătă în top!
foto: Lions Club Alba Iulia 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 3 =