Amural

Weekendul care a trecut, Brașovul a oferit o utilă lecție despre reinventarea spațiului. A fost Amural. Prima ediție a unui festival de arte vizuale desfășurat… după ziduri. Chiar așa, după ziduri.

Când Brașovul era prea ocupat cu Oktober Fest sau la Doripesco, undeva, ascuns după fortificații, se desfășura Amural.

Organizatorii au reinventat construcțiile din istoria Brașovului îmbrăcându-le în muzică și culoare. Astfel, spații sterile care primeau vizitatori răzleți s-au transformat în galerii de artă contemporană. Am vizionat un film proiectat pe zidul cetății, am vizitat o expoziție de fotografie în Turnul Negru, iar la Turnul Alb m-am bucurat de lectura operelor unor scriitori autohtoni. Prin pădurice zăreai diverse instalații de lumină, intrigant de originale. Preferatele mele erau de departe inimile copacilor care pâlpâiau în ritm perfect.

Iar când noaptea s-a lăsat, lumea s-a strâns în fața pupitrului DJ-ului. Un party în aer liber cu muzică bună și decor neconvențional.

Parcă nu-mi găsesc cuvintele să descriu Amuralul. Deși ar trebui să o fac, deoarece nu s-a scris suficient despre un asemenea eveniment. Și trebuie să se scrie, să afle și alții! Cât mai mulți, din Brașov și din împrejurimi! Cu astfel de manifestări putem într-adevăr să ne apropiem de ceea ce înseamnă capitală europeană!

Felicitări organizatorilor și voluntarilor!

Așteptăm și edițiile următoare!

amural (2)
După ziduri
IMG_20150906_181024
Altfel de iluminare
IMG_20150906_223537
Turnul Negru nu mai este negru îm timpul petrecerii
IMG_20150906_180945
Pisica pătrată lovește dinnou!
amural (5)
Cutie cu magie de sticlă
amural (4)
Brașovul din Turnul Negru
amural (1)
Expoziție la Turnul Alb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + sixteen =