Despre victorii și automotivare

Unul dintre cele mai utile sfaturi pe care le-am citit a fost următorul: „creează-ți ocazii să reușești!”. 

La ce se referă mai exact?

Suntem constant în lupta pentru autodepășire. Sau ar trebui să fim… Corpul, creierul și emoțiile noastre sunt mai mereu în cantonament pentru următoarea probă olimpică pe care viața ne-o pune în cale. Nu mă refer aici (doar) la probe sportive. Intră în această competiție și sarcinile de la birou, provocările dintr-o relație sau noua rețetă de paste pe care vrei să o încerci în seara asta.

Startul se dă de câteva ori pe zi, iar finish-ul… la finish de multe ori nu ajungem, sau terminăm departe de podium, sau este atât de îndepărtat încât ne pierdem motivarea. În ritmul ăsta, ce sportiv ar rezista în branșă?!

Avem nevoie de o pauză. Mai mult, avem nevoie de o medalie din când în când. Avem nevoie să creăm ocazii pentru succes! Și să ne bucurăm de el. Cum nu poți alerga în fiecare zi un maraton (sau nu ar fi bine să o faci!), fă o sărbătoare din cele mai mici reușite ale tale.

Iar dacă românii se pricep la un lucru mai bine decât oricare alt popor, acela este să sărbătorească! Țene doar de noi să țesem povestea, să dăm importanță momentelor mici sau mari pe care le trăim.

Am scăldat această postare în multe metafore, dar concluzia este una: Hai să ne punem pantalonii de unicorn și să ne felicităm pe noi înșine mai des! 

Așadar… tu ce sărbătorești astăzi?

PS: Poza este făcută de Miha și editată de Yeti. Este la finalul unei impresionante curse de... 500 m! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 5 =