Cu cortul pe pârtia de schi

Așa cum furnicile se agită spre mușuroi când e vremea furtunii, tot așa orășeanul caută umbra de la munte când se apropie un weekend canicular.

Noi am evadat spre Muntele Mare, mai exact în Băișoara, unde se anunțase, cu nu prea multe surle și trâmbițe, MOX – Music Outdoor Experience. A fost muzică, a fost în aer liber și ah, ce experiență a mai fost!

MOX e genul de eveniment care îți aduce aminte că fiecare om are un copil ascuns în el, iar dacă îi oferi jucăriile potrivite, va fi mai mult decât bucuros să  le folosească. Așadar, pe pârtia de la Băișoara, am avut parte de water slidere (aka tobogan cu apă), hamace, ateliere de creație, lupte cu baloane uriașe, freesby, proiecții de desene animate (vorbim de Tom și Jerry, Bugs Bunny, Donald și alți clasici!), muzică până dimineața și rideri. Singurul lucru de care nu am avut parte a fost somnul, pentru că atunci când campingul e pe o pârtie de schi, îți petrecei nopțile luptând împotriva gravitației ce vrea să te scoată din cort. Sâmbătă seara, când scena a fost a lui Argatu (și chiar a lui a fost, pentru că la câtă energie are în timpul show-ului, greu să mai încapă cineva pe lângă el), s-au strâns înspre 800 de oameni în public. Probabil erau mai mulți în tot festivalul, eșuați pe sacii de fân de la cinemaul mobil sau pe buștenii din jurul focului.

Cu 9 puncte PRO pentru program și organizare, doar 1 punct CONTRA pentru locație și 1 punct IMPERIAL pentru imagine (de la designul brățărilor și al afișelor la arta neconvențională care apărea inclusiv pe… toalete!), validăm MOX ca un eveniment reușit!

mox baisoara festival munte (1)
Surprinzător de curat acest festival. Poate unul dintre avantajele de a-l organiza în vârf de munte: ajung doar cei care știu să aprecieze natura!
mox baisoara festival munte (2)
Românul își face iarna pârtie de schi, iar vara traseu de downhill. Telescaunul e util în ambele cazuri!
mox baisoara festival munte (3)
Asta da experiență pe care aș repeta-o!
mox baisoara festival munte (4)
Bălăngăneală de la bălăngănel.ro
mox baisoara festival munte (5)
Copiii tot copii! :D
mox baisoara festival munte (6)
Water slide în vârf de munte. Big like!
mox baisoara festival munte (7)
Un camping prin mijlocul căruia trece un traseu de downhill. Atenție la rideri!
mox baisoara festival munte (9)
Umbrare colorate, un fel de stupuri unde se împărțeau povești și se înfiripau prietenii.
mox baisoara festival munte (10)
9 AM – DJ la datorie!
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 6 =