On This Day

A fost odată ca niciodată un utilizator Facebook fericit. Iar apoi, s-a trezit cu aplicația „On This Day” pe wall-ul său. Ghinion! Orice ai făcut tu în acea zi cu un an, doi sau poate chiar 7 ani în urmă, te va întrista. Vei cădea în una dintre următoarele situații:

A. Excursii și experiențe inedite care știi că probabil nu se vor mai întoarce

În 25.05.2008 eram pe Coasta de Azur, cu Mia și niște prieteni internaționali. În 25.05.2015 mi-am petrecut seara în fața laptopului, asta după ce am întins așternuturile la uscat, la etajul 5 al unui bloc comunist. Scrijelește un L de tipar pe fruntea mea!

B. Prieteni sau rude pe care nu-i vei mai vedea niciodată

Oamenii vin și pleacă. Uneori, pentru totdeauna! Și iată că oameni dragi care nu mai sunt printre noi reapar prin acest „On this day”. Și te uiți cât de bine vă era și cât de mult râdeați. Ți te încrețește bărbia și cu greu ții lacrimile să nu scape pentru că știi că nu o să-i mai vezi niciodată.

C. Relații în moarte clinică

Relațiile nu mor niciodată. Cel puțin nu cele care au însemnat cu adevărat ceva pentru tine. Oricâte altele ar veni, o parte îți rămâne acolo. Și o închizi cu lacăte, ștergi numere de telefon, dai „Unfriend” și pui sub parolă orice poză în doi. Te crezi în siguranță. Gata, am șters orice urmă! Dar iată-l pe amicul Facebook ce-ți arată o postare de acum câțiva ani. Zâmbete, fericire și sentimentul că veți fi împreună pentru totdeauna. Să te văd cum mai dormi liniștit la noapte!

D.  OMG OMG OMG

Chiar dacă ai avut în urmă cu câțiva ani niște experiențe memorabile și le ai și acum, sub altă formă, când vezi toată acea înșiruire de evenimente sunt șanse mari să ai un moment de disperare: „Timpul trece, îmbătrânesc, ce am realizat în viața mea, OMG, OMG, OMG!?”.

 

Din punct de vedere al Facebook-ului este o aplicație genială: promovează Timehop, încurajează share-urile pe rețea și îi ia lui MySpace ultimul strop de popularitate pe care-l avea prin Throwback Thursday. Dar dincolo de asta, Facebook inventeazp un nou concept: marketingul nostalgiei. Dureros, dar profitabil!

Mie îmi plac amintirile. Dar vreau să le răscolesc eu și numai eu, de aceea am jurnale, albume de poze, scrisori și alte relicve antice, păstrate în formă fizică. Call me old fashioned, dar cred că cel mai bun loc de a-ți ține nostalgiile este sertarul de sub pat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + five =