Anatomia designului grafic

Dar tu cum de ai venit la evenimentul acesta?” mă întreabă Bogdan, graficianul din echipa mea.

Situația e cam așa: cineva cu care lucrez zilnic de 3 luni încoace nu știe că am cunoștințe minime sau măcar o pasiune pentru design grafic… Cred că acesta este primul argument care m-a adus la conferința celor de la Laborazon de pe 28 mai. „Anatomia designului grafic” s-a numit.

Speaker a fost Răzvan Pătrașcu, iar pe mine m-a cucerit ușor cu o prezentare foarte bine structurată. Textul a fost… mă scuzați… acum vorbesc în termeni mai elevați de design. Să reformulez așadar: O prezentare în care raporturile dintre spațiul negativ și pozitiv, precum și compoziția bazată pe gridul optim, au evidențiat foarte bine mesajul pe care Răzvan l-a transmis.

Iar acum, vorbind mai pe șleau, să vă spun de ce mi-a plăcut. La conferințele acestea dai peste oameni care sunt în același film cu tine. De multe ori se prezintă studii de caz care te inspiră și glumițele pe care doar cineva din industrie le înțelege. Studii de caz au fost mai puține de data aceasta, însă la „glumițe” s-a zâmbit pe sub mustață Câteva care au mers direct la corazon au fost povești din viața reală:

  • „Vine un patron cu un 4×4 și zice că de mâine vrea o campanie cu un porc albastru… iar tu nu ai ce comenta și faci campania!”
  • „Ai un client care îți cere să-i faci o campanie care să-i dubleze vânzările… de mâine!”
  • „Clientul vine la tine și este foarte sigur pe el: eu mă diferențiez de alții. Eu vând pui în caserole galbene, iar competiția îl vinde în caserole albe!”.

Desigur, nu că ne-am fi lovit noi de așa ceva, dar sunt sigură că se bazează pe fapte reale! 🙂

Și a mai fost un subiect care mi-a plăcut: brandingul de oraș. Am mai scris și cu alte ocazii despre acest subiect, iar acum mi s-a ridicat mingea la fileu pentru a vorbi de identitatea vizuală a orașului Alba Iulia. Dar da… s-ar putea să fi fost iar subiectivă!

Așteptăm cu nerăbdare următoarele conferințe și, de ce nu, poate masterul de care a pomenit Răzvan!

anatomia designului grafic
În primul rând!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =