În Brașov s-a alergat!

Acesta nu a fost un concurs de alergare. A fost o probă cu obstacole, care includea următoarele secțiuni:

– alergare pe gheață

– cățărare pe noroi

– descățărare pe piatră umedă

– saltul buștenilor

– alunecare pe iarbă udă și noroi

– sprint prin ninsoare

– echilibrul pe curbe de nivel înzăpezite

S-a nimerit ca Semimaratonul Brașov să fie după 2 zile de ninsoare. Nu ne-am fi așteptat la așa ceva în 4 aprilie, dar vorbim totuși despre „orașul unde primăvara nu vine niciodată”.

M-am înscris la cursa de 10 km, gândindu-mă că nu-i foarte înțelept să fac două semimaratoane montane în mai puțin de o lună. Cursa însă s-a transformat într-o drumeție în pas alert, pentru că, pe foarte multe porțiuni, condițiile nu permiteau alergarea și nici depășirea. S-a format așadar un lung șir de oameni colorați. Și pe urcare, și pe coborâre! Am fi vrut cu toții să alergăm mai mult, dar nu prea aveam cum. Mi-am propus să scot un timp mai mic de o oră, dar am obținut un mediocru 1:24:50. Poate dacă m-aș fi documentat mai bine în privința traseului mi-aș fi dozat altfel energia și cu siguranță scoteam un rezultat mai bun. Dar știm pentru data viitoare!

Astea au fost condițiile de la Mama Natură. Nu ai de ales! Cât despre condițiile oferite de organizatori: CHAPEAU! Traseu bine marcat, organizare foarte bună la ridicarea kiturilor de concurs, „înțărcuirea” concurenților eficient și rapid la start, un PR ireproșabil pentru eveniment, atragerea de parteneriate care au adus valoare, șamd. Singurul lucru pe care l-aș fi îmbunătățit a fost oprirea fără excepție a traficului. Pe prima secțiune, la un moment dat, urcam în ritm cu două mașini, iar apoi cu autobuzul 50! Desigur, asta a fost doar pe primii 2 kilometri, apoi eram doar noi și pădurea!

Cu picioarele înghețate de la alergarea prin zăpadă, m-am pus și eu în pat. Ai zice că după o astfel de cursă îți juri că nu mai alergi niciodată. Totuși, cei „din interior” pot confirma că, prima întrebare care îți vine în minte nu este: „Cine m-a pus să fac asta?!” ci „Care-i următorul concurs?”.

semimaraton brasov 2015 (1)
Ștefan își primește prima medalie
semimaraton brasov 2015 (2)
Uite aici susținători!
semimaraton brasov 2015 (3)
Ne-am reîntâlnit după câți ani, Laura?
semimaraton brasov 2015 (4)
Cu cine fac pariu ca juniorul va fi în câțiva ani la start!?
semimaraton brasov 2015 (5)
Now that’s a happy couple!
semimaraton brasov 2015 (6)
Doar la un semimaraton în Brașov
semimaraton brasov 2015 (7)
Ca după 21 km!
semimaraton brasov 2015 (8)
Așa să-ți tot revezi prietenii!
semimaraton brasov 2015 (9)
Bibilică, bibiloi
semimaraton brasov 2015 (12)
Și o poză cu medalia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =