Serile de leadership

Am ajuns la Serile de Leadership motivată mai ales de gazdele evenimentului: Fundația Leaders. În 2008 câștigasem o bursă pentru a participa la prima lor ediție de școală de vară.  A fost un eveniment organizat impecabil, tipul acela de eveniment care îți injectează dorința de a ținti în sus. Așa, cum e logoul lor… săgeată verticală spre cer!

Primul speaker a fost Valer Rus, muzeograf. A vorbit foarte frumos despre experiența lui personală, despre cum părinții îl luau în călătorii cu trenul și în fiecare oraș nou vizitau prima oară muzeu. Acolo și-a găsit pasiunea! A argumentat că oamenilor le place să fie conduși de cei care le dau încrederea că sunt cei mai buni în domeniu, dar și despre faptul că leadershipul prezent nu asigură tranziția către leadershipul viitor. Am fost de acord cu ambele idei, dar cea cu care am rezonat cel mai intens a fost aceea că educația durează toată viața. 

Al doilea speaker a fost Octavian Bădescu, antreprenor. A pus focus pe condiția de expert a unui lider, condiție ce vine în primul rând din pasiune, iar apoi din responsabilitate și perseverență. 9 din 10 afaceri își închid porțile în primii trei ani de funcționare, pentru că antreprenorii uită că ei sunt singurii care sunt în acel business pentru bani: nici clienții, nici furnizorii, nici competitorii nu au niciun interes ca ei să facă bani, din contră… Mi-a mai dat hintul pentru o întrebare bună pentru viitorul proces de recrutare: Care este visul tău? Cât de bine poți cunoaște un om cu această întrebare citită corect! La sesiunea de întrebări, a mai avut o idee pe care am notat-o: Pentru a trece peste eșec, creează-ți oportunitățile pentru alte succese!

Conferința s-a terminat târziu, după 21:00. Îți dai seama de calitatea evenimentului și a invitaților atunci când toată lumea este punctuală și inclusiv speakerii își găsesc timp pentru a asculta prezentările celorlalți invitați. Iar la asta se adaugă micile detalii organizatorice care, ca și la celelalte evenimente Leaders, au fost fără cusur: formular de înscriere, telefon și SMS pentru confirmare, un mesaj personal de „Bun venit” adresat fiecărui invitat, pauză cu răcoritoare și gustări, încadrare foarte bună în timp.

Vă recomand cu mare drag evenimentele Leaders și aștept și eu cu nerăbdare cât mai multe întâlniri viitoare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − 6 =