Piatra Craiului de 8 Martie

Tura aceasta am plănuit-o pe Messenger. Da, ați citit bine: pe Yahoo Messenger. Pentru că Vlăduț încă folosește acest progrămel, iar dacă vrei un răspuns rapid, scrie-i aici! Și răspuns rapid am avut într-adevăr nevoie, pentru că era vineri seara când m-am hotărât să mă alătur turei din Piatra Craiului.

Ne-am întâlnit la Gura Râului, puțin mai sus de Zărnești, acolo unde scrie „parcare cu plată” dar nu vine nimeni să-ți ceară bani. Trupă de șase: eu, Livia, Vlăduț, Gonzo, Ioan și Octavian. Am pus parazăpezile și voinicește la deal, pe drumul forestier. Am ales o variantă mai lungă și o parte din potecă era nebătută, dar nimeni nu s-a plâns căci vremea era absolut superbă.

Pe la 4 am ajuns la Curmătura. Ne-au anunțat sosirea cei doi câini mari de la cabană (înainte erau doi Saint Bernard, acum unul s-a încăierat cu un urs și locul i-a fost luat de un ciobănesc de talie chiar mai mare). Un ceai, o supă și ne-am înhămai iar la urcare, de data aceasta cu gândul să cucerim Piatra Mică. Nu s-a putut, era și ceață, iar zăpada destul de nesigură. Dar ne-am bucurat de peisaj, căci creasta Craiului își arăta câte un pisc ascuțit dintre nori, așa cum o domnișoară lasă să-i cadă mâneca de la bluză dezvăluindu-i umărul rotund.

 

Ne-am întors în cabană pentru o cină ușoară, stropită cu licori fine sau „de cabană” (menționăm aici atât licoarea clujeană a lui Vlad, cât și Matelotul lui Gonzo). Seara nu s-a cântat la chitară, dar am găsit noi subiecte de pus pe masă. Iar în cameră, s-au găsit desigur subiecte care nu ne-au lăsat să dormim, începând cu pijamaua la dungă a vecinilor, și încheind cu sforăiturile de nivel seismic.

Dimineața ne-am lungit cu micul dejun, plecând pe la 10 și ceva. Nu ne grăbeam și, în plus, lăsasem mâncarea afară așa că acum trebuia să o servim „la copcă”. Am făcut poza de grup și ne-am pornit la drum. Vremea era prea frumoasă să alegem o cale de întoarcere scurtă. Am mers pe la Table, apoi prin Fundata, Peștera și am coborât în drumul forestier ce ne-a întors la mașini. Aproape 6 ore, căci și aici a fost nevoie să batem zăpada.

Si cateva poze, pentru cei care s-au speriat ca va fi vreme urata:

piatra craiului ursul trubadur (3)
Rosu, galben si albastru
piatra craiului ursul trubadur (5)
Piatra Craiului ni se arata

 

piatra craiului ursul trubadur (6)
Dovada ca am avut si Branduse… doar e 8 Martie!
piatra craiului ursul trubadur (7)
Vladut studeaza traseul pentru ziua urmatoare
piatra craiului ursul trubadur (8)
Zeeeeeeeeeen
piatra craiului ursul trubadur (9)
Punct de belvedere la Crapatura. Magura Codlei nu are caciula, vremea se anunta buna maine!
piatra craiului ursul trubadur (11)
Atacam Piatra Mica
piatra craiului ursul trubadur (12)
1470 m
piatra craiului ursul trubadur (13)
Pregatiti pentru ziua 2
piatra craiului ursul trubadur (15)
Parazapezile: una dintre cele mai minunate inventii ale omului. Alaturi de dopurile de urechi, desigur!
piatra craiului ursul trubadur (14)
Lasam Piatra Craiului in spate si ne indreptam spre Bucegi
piatra craiului ursul trubadur (16)
Singura problema cu pozele este ca nu surprind nici 50% din frumusetea reala a peisajului!

 

 

 

 

 

 

 

piatra craiului ursul trubadur (2)
Brunchul nostru de 8 Martie? O salată cu porumb și tofu, servită pe o lespede încălzită de soare în timp ce ne închinam măreției Bucegilor.  Dar zău că nu mi-aș fi imaginat ceva mai frumos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *