1400 de mărțișoare

1, 2, 3, 4… 1398, 1399, 1400! Ție cât timp îți ia să numeri de la 1 la 1400?

Și încă o întrebare: cât timp crezi că îți ia să meșterești un mărțișor ca cel de mai jos?

martisoare casa de copii alba iulia (2)

Acum pune laolaltă cele două răspunsuri:1400 de mărțișoare de hârtie!!!

Asta au lucrat voluntarii de la Proiectul „Viziunea Nevăzătorilor” în ultimele săptămâni. Au primit o comandă de mărțișoare și, deși aveau puțin timp la dispoziție, au foar mai mult decât încântați să se înhame în acest proiect. Ba mai mult, fiecare piesă a fost lucrată ca o mică operă de artă. Fără fușereală, cu atenție la detalii. Au muncit zi și noapte! Am fost și eu de câteva ori pe la ei în perioada aceasta. Mihaela era cea mai simpatică: parcă nici nu mai lega cuvintele între ele: rula mecanic fâșie după fâșie. Din când în când, cineva se ridica de la masă să aducă ceai voluntarilor sau să pregătească mâncare pentru copii.

În schimbul fiecărui mărțișor, s-a realizat o mică donație. Nu contează câți bani au strâns la final, important e un alt lucru: au câștigat acești bani prin munca lor.

Deși este o organizație care nu este finanțată din bugetul public, ei găsesc o cale să supraviețuiască. În loc să cerșească, ei caută să muncească. În loc să critice, caută să înțeleagă. În loc să se plângă, caută soluții.  

Am vorbit cu doamna Bolea, cea care a înființat asociația. Știți care e cea mai mare problemă a lor? Că ar putea ajuta chiar mai mulți copii cu dizabilități, însă nu știu cum să ajungă la ei.martisoare casa de copii alba iulia (1).. Ce poți să mai spui?!

Am o singură rugăminte: dacă aveți un proiect unde e nevoie de mânuțe dibace, vă recomand cu drag să faceți echipă cu ei!

„Dă-i un om un pește și l-ai hrănit pentru o zi. Învață-l să pescuiască și l-ai hrănit pentru o viață.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 4 =