10 km de poveste

Cursa de sâmbătă a fost altfel. A fost prima competiție sportivă la care, înainte de start, lumea avea lacrimi în ochi. Am ascultat cu toții cum Amy povestea despre cum a aflat că suferă de leucemie. Despre cum, dintr-o fată sportivă care alerga 10 mile zilnic și termina triatloane, a ajuns un bolnav în secțiile de oncologie. Nimeni nu i-a dat șanse de supraviețuire, însă ea a luptat cu boala. În urmă cu 10 ani, a învins-o. Amy s-a vindecat! Nu va mai putea niciodată să aibă starea fizică pe care a avut-o în trecut, însă e o supraviețuitoare! Iar pentru a sărbători această victorie, a decis ca, în anul 2015, să alerge lunar câte o cursă de 10 km într-o țară diferită.

Hospice Casa Speranței a sprijinit-o cu organizarea acestei curse în România. Gazda a fost Castelul Bran. Am rămas impresionată de amabilitatea staffului, de generozitate și de profesionalism!

Invitația a fost una inedită: fiecare participant era încurajat să alerge într-un costum. Să fim noi eroul unui copil care luptă cu o boală incurabilă! Eu am fost clownul Ping, desigur, iar Ali a împrumutat recuzita de la micuța Elisa și s-a transformat în cea mai colorată zână a casteluilui. Am cunoscut-o acolo și pe Ioana, o Superwoman veritabilă. La start mai era Batan, un boxer, un scoțian, un pirat, un tigru, vreo 3 Supermani și mulți alții. Amy a alergat cu niște aripi pe care a prins pozele tuturor prietenilor care au trecut printr-o luptă ca și a ei, unii reușind să învingă boala, alții, din păcate, nu.

Traseul a avut 4 km de urcare, a plouat, a fost frig, dar cu toate acestea a fost cea mai veselă cursă la care am participat!  Poate din cauza fundei de 25 cm pe care o purtam în cap, poate de la „dansul florilor” pe care l-am făcut cu Ali pe traseu și la final, poate de la oamenii frumoși alături de care am alergat. Evenimentul s-a teminat cu o vizită VIP a castelului. Am și uitat cât de frumos e Branul!

Mulțumim oameni care ne faceți să vedem lumea cu alți ochi!

11076256_10204990576498936_991133904726027855_n
Un altfel de pregătire înaintea cursei
10 km de poveste
Clownul Ping, Zâna Florilor și SuperWoman
10 km de poveste 9
Rezumat (mulțumim, Ioana, pentru share!)
Vizită VIP a Branului.
Vizită VIP a Branului.
10 km de poveste 5
Cea mai veselă cursă. Parol!
foto: Bran Castle Official, Ioana, Alina, Nicole Trifu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + five =