Servim Usturoi la ceas de seară

Mi-a scris Groparu că astăzi e lansarea filmului Usturoi. De la 21:00, la Teatrul de Păpuși Prichindel. Recunosc, nu știam despre proiect. Dar îmi place. De ce?

1. Inițiativă independentă

Adică nu a venit o mare casă de producție să finanțeze proiectul și nici nu i-au așteptat la Hollywood cu un covor roșu. Nu l-au avut nici pe Smiley cap de afiș (deși mai nou capul lui Smiley e pe orice afiș) și nici sâni sau picioare dezgolite. A fost o idee care a fiert la foc mic vreo 30 de luni, care s-a căutat prin buzunare de freelancer și a făcut un lucru minunat. Nimic + perseverență + pasiune = Usturoi.  Seamănă cu inițiatva lui Flaviu și a lui Sabin.

2. Promovare inedită

Dacă scrii „usturoi” pe Google, întâia oară îți apare blogul proiectului, iar abia apoi definiția oferită de Wikipedia. Ori să ai aceast SEO pentru un cuvânt din masa vocabularului, e mare lucru. „Usturoi” s-a promovat prin bloggeri… cea mai rentabilă formă de publicitate aș spune. A șaptea putere în stat!

3. Sărăcia amuzantă

Scriam acum ceva vreme despre cât de lehamite mi-e de filme deprimante despre România. În „Usturoi”, Eremia și Nicușor, cei doi prieteni romi, privesc neajunsurile cu alți ochi. Trailerul spune mai multe:

4. Muzica

E ritm de acela care îți face să-ți joace picioarele pe scaun când stai la cinema. Ritm țigănesc de la mama lui… Iată încă un trailer să vă convingeți:

5. E la Alba Iulia

Îl avem proiectat la Teatrul de Păpuși. Găsiți invitații aici  (cu bani) sau aici (fără bani). Adică voi oferi și eu o invitație dublă unuia sau uneia din cei care lasă un comment pe pagina de Facebook sau la această postare. Anunț la 17:00 cine este.

Așadar, ne vedem la 21:00, pentru a servi Usturoi la ceas de seară!

8 thoughts on “Servim Usturoi la ceas de seară

  1. “Mi-a scris Groparu că astăzi e lansarea filmului Usturoi.”
    Nu-i chiar lansarea. E doar o proiecţie. Lansarea a fost la Cluj, la TIFF. Şi, între timp, a mai fost proiectat la capitală şi prin Banat.

  2. De dimineata am aflat ca se va proiecta “Usturoi”. Am citit impresii de la lansarea din Cj si mi-am amintit ca cineva a zis ca a ras mult. Chiar voiam sa ma interesez de bilete, sa vin diseara. Sper sa ne vedem pe acolo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *