Piatra Craivei – Valea Țălnei

Bicherii au ajuns la cea de-a 29 tură pe acest sezon. După o lună și ceva de pauză, m-am alăturat lor. Speram la o plimbărică lejeră, mai ales că se lăudau că se vor odihni după Maratonul Gilău.

Plecarea s-a dat de la aceeași masă a OMV-ului. Ar trebui să ne facă ceva card de fidelitate chelnerii de acolo! Am luat-o prin Bărăbanț, iar apoi prin lanurile de cucuruz, până în Craiva. Un urcuș, un coborâș, iar apoi… tot la deal! Căci bicherului îi șade bine cu muntele-n cale și cu gândul la vale.

traseu bicicleta transilvania piatra craivii valea talnei (11)

traseu bicicleta transilvania piatra craivii valea talnei (12)

A  fost multă urcare… traseu din acela în care mergi tot la deal și începi să te întrebi dacă nu cumva vei ajunge pe Vf Moldoveanu la ce diferențe de nivel înregistrezi. Dar am fost cadorisiți și cu multe pauze. Ba lângă un izvor, ba lângă un tăietor de lemne cu drujba, ba în vârf de pantă ca să ne crească inima în noi de ce țară frumoasă avem!

traseu bicicleta transilvania piatra craivii valea talnei (13)traseu bicicleta transilvania piatra craivii valea talnei (15) traseu bicicleta transilvania piatra craivii valea talnei (16)

Prima parte a traseului am mai făcut-o de câteva ori, așa că acum mi-am propus să nu renunț până la final. E drept, eram mai tot timpul ultima, dar ce mai conta?! Nici măcar nu mă mustra conștiința când îmi luam răgaz pentru poze. Asta până la un moment dat. Pentru că mereu este un moment care te trezește la realitate. La mine a fost Ana, care a venit la mine când împingeam bicicleta și s-a oferit să mi-o urce ea. „Praf am ajuns dacă unui copil de 9 ani i se face milă de mine!” m-am gândit atunci, și am început să dau la pedale mai voinicește. (În apărarea mea, după cum se vede mai jos, Ana avea motor atașat la bicicletă, care ajuta de la spate de fiecare dată când era pantă! Ha!)

traseu bicicleta transilvania piatra craivii valea talnei (14)

O parte s-au întors pe Valea de la Bucerdea, iar o parte pe o potecă ce scurta puțin traseul. Am fost în grupul care a mers până sus, unde eram doar noi și câinii de stână. Prietenoase animale spre surpinderea noastră. Am coborât Valea Țălnei, aceea pe care o urcasem cândva prin aprilie. Nu am putut să nu mă mir cât e de lungă și ce-om fi mâncat atunci de am fost în stare să o dovedim… Dar cum spunea un prieten: „Corpul uman e cel mai eficient motor. Te plimbă jumătate de zi te miri pe unde, doar cu o felie de pâine cu zacuscă! ”

traseu bicicleta transilvania piatra craivii valea talnei (2)

Joncțiunea grupurilor a avut loc „La Placaje”, în Șard. Mană cerească pentru cârciumăreasă, care și-a văzut golit tot stocul de lichide, ciocolată, biscuiți și chipsuri.

Mai sunt câteva zile frumoase din acest an. Să le biciclim cum se cuvine!

Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve + one =