Webstock 2014 – sesiunea 2

Dacă prima serie de conferințe a fost despre social media, cea de a doua parte a fost concentrată pe antreprenoriat. Normal că a fost mai aproape de sufletul meu…  Au vorbit Emil Gal, Sergiu Birș, Mihai Strijan și Florin Dobre.

Au fost cuvântări pline de optimism. Povești ca pe acelea pe care le auzi de la oamenii de munte. Și de fapt cam asta e: pentru că antreprenorii, așa cum susținea și Mihai, sunt niște aventurieri, niște nebuni care se aruncă înainte. Văd țelul și cu gândul la el trec peste greutăți. Pe munte, într-un traseu greu, este important să ai alături oameni de încredere. Îmi amintesc înainte de tura din Muntenegru, am mers în câteva expediții mai scurte prin țară pentru a fi siguri că ne „suportăm” unii pe alții. La fel și în antreprenoriat. Mi-a plăcut când Sergiu a spus că „echipa este mai importantă decât toți banii pe care-i investețti într-o afacere”.

Și printre toate acceste cuvinte motivaționale, nu pot să nu mă gândesc și la componenta etică a unui business. E frumos să faci jocuri, dar ce valoare adăugată aduce Candy Crush Saga celor care îl folosesc? Ok, umple contul cu chișchirei, dar sufletul… Poate sunt reminiscențe cercetășești să mă gândesc mai mult la dezvoltarea personală decât la cea financiară, dar eu așa vreau să-mi cresc povestea.

PS: și dacă o luăm pe lucruri materiale, declar că eclerele cu mango sunt hipnotizant de delicioase!

Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + ten =