Parcul Dendrologic

La 1 mai s-a deschis Parcul Dendrologic… este undeva la baza Mamutului și e un proiect ce a început acum mai bine de 10 ani. Până acum era mereu cu poarta închisa, dar în această primăvară lacătul s-a desfăcut.

Am mers și noi să vedem minunea. Și e într-adevăr frumos. O alee de aproape 2 km printre plante, flori și copaci mai mult sau mai puțin cunoscuți nouă, toți lăsați parcă să crească la voia întâmplării într-o relaxantă armonie. E o plimbare plăcută, care până la finalul lunii se poate face gratuit (apoi va fi 2 lei/ adult și 1 leu/ copil)

Am revenit și spre seară în această zonă. De data aceasta pe bicicletă, cu GPS-ul pornit. Eram curioasă câți kilometri are aleea de biciclete ce pornește din dreptul parcului. Altfel spus, cam cât s-a defrișat în zonă.  Traseul este de 13 km, cu o diferență de nivel de 250 m. Pornește de la Valea Popii și se termină undeva pe la Pâclișa. Eu l-am străbătut într-o oră, dar nici nu m-am grăbit, nici n-am moțăit. Mai jos, harta:
Plimbându-mă, și dimineața și seara, n-am putut să nu remarc multitudinea de oameni ce erau în zonă. Copii, adulți, bătrâni. Albaiulineii fac mișcare în aer liber. Ne place!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × one =