Mamutul, bicicleta și busola

Așa cum am spus și cu alte ocazii, atunci când se organizează un eveniment sportiv la noi în urbe, trebuie participat. Cum altfel să susținem aceste practici?!

Deși am aflat doar cu câteva zile înainte despre acest eveniment, la 9 fără ceva eram plezenți la start, în zona Schitului. Reprezentăm Bicheru Cycling, suntem 4 ce purtăm tricourile oficiale. Facem un scurt tutorial despre folosirea busolei, pentru că este inclusă și o probă de orientare în competiție. Ultimul concurs de orientare la care am participat a fost Cupa Zamolxe în… 2005. Dar nu s-a mutat Nordul de atunci, iar azimutul tot așa se calculează! ASV este și el prezent pentru suport tehnic și moral (mulțumim Serj și Robi!), iar Cristi este fotograful oficial.

Startul se dă cu o oarecare întârziere, dar când toată lumea are glume în repertoriu, nici nu mai ții cont de erorile de organizare. Plecăm la o distanță de 10 minute unul de altul. E noroi și o ploaie măruntă, dar traseul este neașteptat de plăcut. M-am concentrat cel mai mult pe a nu cădea, pentru că în câteva ore am nuntă mare la care trebuie să fiu prezentă! Așadar, în lipsa coborârilor la care sfârâie cauciucul, cea mai extremă parte a cursei a fost când am trecut cu bicicleta pe lângă o stână și au iești câinii. Iar eu, cu fobiile mele, abia am așteptat să am motiv să mă dau jos din șa. Dar asta nu înseamnă că alții n-au avut peripeții, Florin fiind cel care a primit ”banderola de căpitan” (aka bandajul după căzătură).

Au fost 300 m diferență de nivel, 12 km pedalați, totul în 1 h 05 min 52 sec. Sau cel puțin așa zice Endomondo.

Și să nu vă pară rău dacă ați lipsit, căci bicherii au planuri mari cu o competiție viitoare. Dar mai multe, când va veni momentul.

Analizăm traseul înainte de a pleca
Optimismul face o cursă pe jumătate terminată
And off I go!
Podium câștigat pe drept
Clasamentul în viziunea noastră
OLCIT, OLCIT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − four =