Belgia – ziua 1

Parcă tot ce se întâmplă în România are întârziere. Credeam pe vremuri că doar CFR-ul, dar iată că şi avioanele te fac să aştepţi. Dar în excursia aceasta timpul nu contează. Timpul curge după cum vrem noi.
Aventura noastră a pornit în aprilie când, într-o zi cu reduceri generale la Wizz, am hotarât cu Alina (pe care o cunoaşteţi din nenumăratele poveşti din State) să vizităm Belgia. Între timp, ni s-a alăturat şi Lili. Şi după atâta timp iată-ne aterizând pe Charleroi. Miros de gaufre calde şi cântec în limba franceză! Ne place aerul belgian! 
Din aeroport luăm autocarul până la Gare Midi din Bruxelles. Sfaturi pentru cei ce doresc să ne calce pe urme: cumpăraţi biletul online şi puteţi economisi până la 10 Euro (sfat pe care l-am aplicat şi noi la întoarcere).
Prima destinaţie era Liege. Belgienii ăştia au un sistem foarte bun la trenuri. Auzisem despre el dar tot a trebuit să întrebăm la 2 ghişee să ne asigurăm. Cumperi un bilet de 10 călătorii, pe care îl poate folosi oricine, pe orice rută, oricând. Costă 75 eur (şi 55 dacă cei ce călătoresc au sub 26 de ani) iar nouă ne-a asigurat transferul între toate destinaţiile.
 

Gara din Liege e o operă de artă! O constructie de 312 mil Eur, din 2008, care cuprinde si un arc cu o lungime de 160 m. E pe departe cea mai frumoasa gara pe care am  vazut-o!
Era deja tarziu asa ca am explorat orasul cu bagajele dupa noi. Iar împreună cu orasul, am deschis şi sezonul de „beer tasting”, ca nu degeaba e Belgia faimoasa pentru asta. 
Hotelul (un Ibis Budget) era departe de centru.  Habar n-aveam în ce direcţie e, aşa că am întrebat la o benzinărie. Nu doar că ne-au dat indicaţii bune, s-au oferit şi să cheme un taxi pentru noi. 
Un Ibis Budget are camerele cele mai optimizate din punct de vedere al spaţiului. Eu am primit patul de la etaj, şi am adormit instant.
Alina zâmbeşte la sosire

Bicicletă cu 3 locuri în gara din Liege
Detaliu Gara Liege

Hoegaarden Citron şi Rose au fost primele pe listă. Acceptabil

Leffe de trandafiri… poezie cu hamei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *