Cum au apărut Ping şi Pong

Aceasta este mai mult decât o poveste despre marketing sau branding. Este o poveste despre lucrul în echipă, critica constructivă, despre cum cine se aseamănă se adună şi despre cum din mai multe idei se naşte ceva frumos.
Au fost odată ca niciodată 3 fete, blonde la păr şi surâzânde în suflet: Iulia, Cristina şi Cipriana. Pentru că au vrut să împartă şi altora zâmbete, au decis să facă o agenţie de evenimente pentru copii, pe care au numit-o Ping şi Pong (voi spune şi această poveste într-un post viitor).
După ce au găsit numele, au început să construiască logoul. Au discutat una alta iar Cristina a făcut prima propunere grafică:
Varianta 1

 Iulia: eu aş merge mai degrabă pe clown clown… ceva multicolor
Cipriana: şi eu cred că 2 clowni ar fi mai potriviţi

 O zi mai târziu, apare Varianta 2…

Cristina: vi-l prezint pe Pong. Mai lipseste sa ii fac un papion.
Varianta 2

 Ne place, însă am vrea ceva mai simplu. Se ştie că un logo bun e cel care poate fi uşor reprezentat. Cipriana începe să caute modele pe net.

Cipriana: e drăguţ,dar nu cred că sunt culorile foarte bine alese. Am mai căutat câteva imagini. Mă gândeam că ar putea fi şi ceva mai stilizat, nu atât de elaborat.

Varianta cu curcubeu ne place mult. Mai ales că am folosit simbolul în 7 culori şi la afişul pentru Skirt Bike Alba Iulia. 

Varianta 3
 Ping şi Pong e o echipă… avem totuşi nevoie de două personaje.
Varianta 4
Linkuri peste linkuri, explozie de culori, nasuri roşii, păr vâlvoi, baloane, curcubee… efervescenţă de idei…. Un mic impas până când Cristina găseşte soluţia salvatoare:
Cristina: Pentru mine e foarte greu sa creez personaje, asa ca pot face orice in Corel daca am o schita, o poza sau orice alta chestie dupa care sa pot crea. Daca vrem ceva super original, propunerea mea este sa deseneze Iuli personajul pe hartie, iar eu sa il transpun in format digital.
Zis şi făcut!
Varianta 5
Cristina transpunne vectorial schiţa mea, cu o fidelitate impresionantă:
Varianta 6

 Ne place, dar parcă lipseşte ceva…

Cipriana: imi plac, doar sa nu fie tristi:) Avem nevoie de clowni veseli:)
Iulia: poate pe Ping as fi facut-o mai vesela… nu stiu spreancenele alea… si o parte din cap pare taiata (in dreapta funditei). Si putem incerca, pentru amnadoi, un guleras mai mare?

Câteva ore mai târziu, Cristina ne trimite varianta finală:

Ping şi Pong în varianta finală

Iulia: oaaaaaaaaaaaaa
Cipriana:  Maaaammaa ce tari sunt!!!  Supeeer!
Cristina:  🙂

Ping şi Pong sunt aşadar gata să-şi trăiască aventurile alături de pitici! Îi găsiţi pe Facebook pe www.facebook.com/pingsipong.ro si in curand pe site www.pingsipong.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *