Scurt ghid pentru a te îndrăgosti de Barcelona (partea 1)

Concediu la Barcelona…. hmmm… ce-ar suna  mai bine de atât? Concediu la Paris! Daaar… dacă am face noi şi Barcelona şi Paris într-o singură escapadă, şi să ne mai oprim puţin şi prin Provence că doar e în drum. Asta a fost pe scurt logica noastră (a mea şi a Andreei) în pregătirea concediului. Asta şi o zi cu reduceri la Wizzair.
Dar să o luăm treptat, cu primele zile.
Pe 5 iunie am ajuns în Barcelona. Prima mea vizită în acest oraş, a doua pentru Andreea. David ne-a luat de la aeroport şi am mers la Plaça d’Espanya unde spaniolii au transformat fosta arenă a coridelor într-un impresionant mall. Am luat masa la un restaurant sus, de unde se vedea tot oraşul. Am intrat rapid în atmosfera iberică cu specialităţi culinare locale pe care nu pot să le reproduc nominal.
Ne-a dus apoi la Cătă care urma să ne cazeze pentru următoarele două nopţi. Am sărbătorit revederea în casă, fiind prea obosite să ieşim pe undeva. Urma să ne îndrăgostim cu adevărat de Barcelona a doua zi.
Dimineaţa eu m-am trezit cu noaptea în cap pentru momente turistice tipic barceloneze.
Sagrada Familia… pentru a vedea până unde merge geniul… sau nebunia lui Gaudi
Sunt curioasă dacă ar veni cineva în România şi ar prezenta un asemenea proiect pentru o catedrală… cine l-ar băga în seamă?
Desigur, Parc Guel, construit pe la începutul anilor 1900, şi celebra salamandră mozaicată, aşa cum e ea astăzi după ce a fost vandalizată

 A doua parte a zilei am petrecut-o turistic cu Andreea.

cuando tomes tu café toma tu café en España
O clădire pe care noi am numit-o Hala Matache. Am transformat şi alte obiective în repere cunoscute: Piaţa Universităţii, Control, chelnerul Lulu, etc.

Prin cartierul Gotic… cum să nu iubeşti acest oraş?!

O clădire fără suflet… şi cu un perete galben!

Graffiti-urile sunt foarte populare în Barcelona. Aici Andreea l-a surprins pe un artist în timpul procesului de creaţie.

Vestigii romane. Şi postura clasică cu mine citind istorii.

Jamaica store…. dacă vroiai să fii high pe buget redus, era de ajuns sa petreci vreo 5 minute aici.

Graffiti. Ne place!

Draga Cătă, care ne-a dus la un restaurant minunat. Organic Market cred că se numea.

 Spre seară am mers la plajă. Nu mai era soare dar era o scenă cu muzică foarte bună. În plus, plaja plină de oameni mai mult sau mai puţin treji. La supermarketul de peste drum se dădea o adevărată luptă pentru băutură. Ce era la rece era la suprapreţ.

Cliche

Interesant în această poză, salba de bărbaţi ce romantic privesc marea…

Frigul ne-a dus acasă, cândva după miezul nopţii. 


2 thoughts on “Scurt ghid pentru a te îndrăgosti de Barcelona (partea 1)

  1. piiiii, cat de faina Barcelona! si ce tare poza cu peretele galben, mi-o povestit nenea Pep cum e treaba dar n-am vazut: construiesc cladiri noi cu fatadele vechi – destul de interesant si mai ales bine, daca vrei sa traiesti frumos in centru.

  2. piiiii, cat de faina Barcelona! si ce tare poza cu peretele galben, mi-o povestit nenea Pep cum e treaba dar n-am vazut: construiesc cladiri noi cu fatadele vechi – destul de interesant si mai ales bine, daca vrei sa traiesti frumos in centru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 7 =