Fata care şi-a cusut blugii şi s-a reîndrăgostit de România

Acum un an scriam despre fata care s-a întors din America cu blugii rupţi. Acum scriu despre fata care şi-a cusut blugii şi s-a reîndrăgostit de România.

Cred că am auzit în medie o dată pe săptămână întrebarea: “Da de ce te-ai întors?”… chiar mai des decât întrebarea “Dar de ce eşti vegetariană?”. Lăsând la o parte argumentaţiile patriorice (în care cred cu tărie, vă amintiţi doar că Ne-am născut în locul potrivit), am realizat într-un an în nesperata Românie mai multe decât în orice alt loc de pe planetă. Şi lumea face bilanţuri la finalul anului dar eu trag linie acum, la 365 de zile după ce “I gave up New York for Alba Iulia”.

Prieteni noi, prieteni vechi în haină nouă, prieteni care au devenit mai mult decât prieteni. Un loc de muncă unde pot râde, unde văd de pe geam dealurile şi eoliana de la Şeuşa, unde şeful e cool, iar colegii au mintea deschisă. Călătorii, schi, hikeuri, speologie, MTB, alpinism. Cercetăşie ca pe vremuri şi o patrulă care îmi aminteşte atât de mult de noi când eram de vârsta lor. Bazinul fisurat, o coastă fisurată, rinichi contuzionat, genunchi nenorociţi, dar în rest o stare fizică, psihică şi emoţională de invidiat. Am primit un şevalet nou, am achiziţionat un set complet de acrilice, le-am folosit. “Casă” şi “acasă” sunt în sfârşit sinonime.

 

Pinterest

One thought on “Fata care şi-a cusut blugii şi s-a reîndrăgostit de România

  1. Ma bucur foarte mult pentru tine, dar nu generaliza pana nu vin cele grele. Sau macar pastreaza o paranteza de pesimism rational.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 2 =