Important e sa participi

Sâmbătă am participat la Crosul Libertăţii la Blaj. Condiţia fizică a fost întreţinută bine în ultimele 2 luni aşa că mi-am propus să văd exact de ce sunt în stare. De obicei la concursuri dăm ce e mai bun din noi. 
M-am urcat în maşină singură (n-am găsit pe nimeni care să-şi dorească să viziteze Blajul la ore matinale) şi am condus până în Mica Romă. Acolo am fost puţin surprinsă când am văzut “line up”-ul la start. Eu mă aşteptam la o competiţie ca cele văzute în America sau măcar la Bucureşti: primul pluton, profesioniştii, cel de al doilea, oamenii de rând pasionaţi de mişcare. Ei, aici erau reprezentanţi ai cluburilor sportive cu fibra musculară vibrând ostentativ pe ei, copiii, eu şi… veteranii. În rest, aproape niciun reprezentant al amatorilor. Ceea ce m-a întristat puţin pentru că mi-am dat seama că în Alba nu sunt totuşi atâţia sportivi precum credeam.
Dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost categoria “veterani” menţionată mai sus. Alergători de 80 de ani, atleţi ce au fost campioni balcanici în 1986 şi, preferaţii mei, soţii Sufleţel. Un el şi o ea, fiecare de 78 de ani, ce au alergat toţi cei 4000 de m de mână. Au terminat ultimii, cam la 20 de min după medaliaţi, dar au fost mai apreciaţi decât orice alţi alergători. 
La final, am scos şi eu un chinuit timp de 16:10 min, de care am fost de altfel destul de mulţumită. 
 Că doar am alergat la Blaj!
Cu respect!

Pepiniera de atlete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × five =