Fata care a venit din America cu blugii rupţi


Ai zice că după ce am călătorit atâta la viaţa mea sunt pregătită pentru orice. Şi totuşi…

Aveam avionul miercuri, pe 15 februarie. Să închei aşa, exact 365 de zile în America. Călătoria a început cu stângul, după ce un accident pe I95 ma făcut să ajung “la mustaţă” la aeroport. Acolo, Mark mă lasă la terminalul greşit şi ajun să-mi târâi bagajele de una singură până la locul unde trebuia să-mi fac check-in-ul. Bineînţeles, nu aveam timp de parcare, de despărţiri şi altele… Ajung acolo, totul relativ bine, trec pe la security şi când să mă aşez pe băncuţă în faţa rampei de îmbarcare vine un domn după mine cum că sunt probleme cu bagajele de cală. Îmi iau catrafusele, mă întorc la ghişeul British Airways şi sunt informată că arcul pe care îl luasem pentru Sebe şi pe care l-am plătit deja ca bagaj adiţional era considerat armă şi trebuia să fie însoţită de declaraţii suplimentare. Taxe în plus de asemenea. Semnez tot ce îmi cer iar apoi trebuie iar să mă dezechipez pentru a trece pe la Security. Iar procesul de dezechipare era prelung pentru că am pus pe mine toate hainele ce nu încăpeau în bagaj: 2 geci de puf, 2 fulare, căşti, căciulă, hanorac, etc. Iar bagajele de mână tot înfundate cu de toate. Scot cele 2 laptop-uri conform procedurii, le pun pe bandă. Nu ştiu însă cum se face că unul dintre ele se agaţă în ceva iar bateria cu toate cele 9 celule se izbeşte de pământ. Acolo şi-a găsit obştescul sfârşit.

Urc în avion, reuşesc să dorm vreo 3 ore (echivalentul mediei de somn pe ultima săptămână). Când ajungem în Londra şi încerc să îmi cobor bagajul, îmi prind blugii în nu mai ştiu ce şi mă trezesc cu o frumuseţe de tăietură în genunchi. La Londra eram atât de obosită încât mă mişcam teleghidată de la un punct la altul. Trebuia să aştept vreo 4 ore şi a fost o adevărată provocare să nu adorm aşa, pe banca de aşteptare.

Ajung în avion şi descopăr că locul de bagaje la zborurile din Europa e mai mic decât la Transatlantice. Bagajul meu de mână nu încăpea aşadar trebuie să mă întorc să îmi fie pus la cală.

Filmele americane îţi creează această imagine a unui zbor unde vei sta lângă cel/cea ce se dovedeşte a fi dragostea vieţii tale. În realitate, vei ajunge să stai lângă cel mai gălăgios copil care urlă până se îneacă cu propriul lui urlet.

Ajung în Budapesta, toate bagajele ajung cu mine. “Gata, sunt aproape acasă!”…. dar surpriză! Microbusul cu care trebuia să mă aducă acasă nu a putut ajunge din cauza zăpezilor. Nici back-up-ul de după 3 ore. Aşadar mă văd în aeroport în Budapesta singură, cu blugii rupţi, nedormită de 2 nopţi, cu oameni dubioşi în jurul meu şi un mare morman de bagaje. Nimeni nu vorbea engleză şi cu greu am găsit o tejghea unde acceptau cărţi de credit să îmi pot lua ceva de băut. Mă îmbărbătez singură şi aflu că e un tren care pleacă dintr-una dintre gările din Budapesta şi are staţie şi în Alba Iulia. Am o oră să ajung acolo. Găsesc un shuttle unde puteam plăti cu cardul (după cum vă imaginaţi, nu aveam nici umbră de forinţi în buzunar) şi mă lasă în faţa gării în timp relativ util. Ei, acolo altă distracţie cu căratul bagajelor. Şi le cărăm, dar unde?! Nu exista niciun indicator iar singurii oameni pe care îi puteam întreba erau gunoierii de serviciu. Să vedeţi acolo mimă şi comunicare. La un moment dat le-am dat de înţeles că p să îmi las bagajul în gară până găsesc exact unde e casa de bilete internaţionale.

Ajung la casa cu pricina (care e la mare distanţă de casa normală de bilete), stau la coadă şi când să iau biletul “Where is the ticket?”. Ce bilet mai bilet mai vrea şi duduia asta? Se pare că era un număr de ordine pe care îl luai când intrai în sală. Bineînţeles, niciun semn legat de asta. Şi niciunul dintre cei ce stăteau la coadă după mine nu s-a oferit să-mi dea întâietate la cumărarea biletului, deşi am stat mai mult decât ei la coadă. Şi nu m-a deranjat asta atât de tare cât m-a deranjat faptul că un alt turist internaţional a intrat şi a făcult acelaşi gest ca şi mine: s-a aşezat la coadă fără bilet. Deşi toţi au fost martoti la minitragedia mea, niciunul nu s-a oferit să-i arate noului client cum se face treaba bine. Aşa că m-am dus eu şi i-am scos bietului om un bilet de ordine şi i l-am pus în mână. La casă, surpriză: cardul îmi este respins, deşi l-am folosit fără probleme întreaga zi. Noroc că mai aveam unul de rezervă! Iau biletul, şi mă îndrept spre peron. Trenul era deja acolo. Surprinzător, nimeni nu s-a oferit să-mi dea o mână de ajutor. Au murit bunele maniere şi nimeni nu le-a pus jerbă la cap! Când mă zbăteam să urc bagajele în vagon (bineînţeles, în cel greşit pentru că nimeni nu înţelege ce scrie pe vagoanele ungureşti) în final cineva îmi dă o mână de ajutor: omul de la coada de bilete căruia i-am pus numărul de ordine în mână.

Ajung în final într-un compartiment care mergea spre Alba. Pe la 3:00 AM găsesc şi nişte români care mă lasă să le folosesc telefonul şi să-mi anunţ părinţii că la 7 dimineaţa voi fi în Alba. Fără niciun minut întârziere, în dimineaţa zilei de vineri ajung şi eu acasă.

Aventura s-a terminat. Să înceapă aventura!

Pinterest

3 thoughts on “Fata care a venit din America cu blugii rupţi

  1. Bine ai venit acasa Iuli! si inca ceva….vad ca fara mine peripetiile sunt mai interesante. :)

  2. si totusi ai ajuns acasa cu bine 😉 poate astea sunt semne ca trebuie sa pleci din nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − six =