Nashville

Andreea şi-a dorit întotdeauna să viziteze Nashville. A visat să meargă în oraşul muzicii încă de pe vremea pe când credea că America e o ţară bântuită de bestii cu răsuflări hipocalorice şi bacterii ce absorb inteligenţa umană. Între timp, a renunţat la preconcepţii, a călătorit peste ocean, şi a văzut că SUA nu e un loc atât de rău. Ba chiar s-a îndrăgostit de el! Dar în Nashville tot nu a ajuns… Timpul nu a fost atât de relativ pe cât şi-a dorit.

Dar la acest sfârşit de săptămână a fost acolo. Patru zile în Tennessee! Nu a fost fizic, dar a fost acolo…

Imediat ce a ajuns la aeroport, a închiriat un Jeep Wrangler. Nu avea planul acesta de acasă dar când a ajuns la Enterprise a fost informată că e singura maşină disponibilă. Cum să zică nu?!


Au ajuns l-a hotel după miezul nopţii dar nu era timp de dormit. Au mers direct în centru şi au descoperit de ce atât de mulţi îl compară cu Las Vegas. Conducând spre Broadway, unul din bulevardele principale, au realizat că nu e aproape nimeni pe stradă. Ciudat pentru o seară de vineri. Odată ce au ajuns însă pe Broadway, au realizat de ce… toată lumea era acolo. Muzică live în fiecare bar, oameni, spectacol…. Pentru prima dată un bodyguard a ştiut să citească data naşterii de pe buletinele româneşti. Ne-am dat seama de experienţa lui în domeniu. Surpriza mai mare a fost însă când am intrat: miros de fum de ţigară în bar. Ah, dulcea-toxică amintire a barurilor din Bucureşti!

S-au trezit sâmbătă de dimineaţă. Aveau micul dejun inclus la hotel aşa că au câştigat ceva timp… şi bani! Prima destinaţie a fost Lane Motor Museum. Cea mai mare colecţie americană de maşini din Europa. Andreea se visa conducând fiecare din acele bijuterii. Au stat aproape 2 ore acolo.

Au mers apoi să vadă oraşul pe zi. Totul aici e legat de muzică… parcă urbea ar respira cu sunete: la fiecare colţ, în fiecare bar, în mansarde sau subsoluri!

Ne-am oprit şi la Hatch Show Print, locul unde se tipăresc afişele în tehnica veche cu matriţă şi cerneală în straturi.

Ne-am oprit şi pe la un magazin cu chitări recondiţionate dar nu ne-a ţinut buzunarul.

Nici la magazinul de cizme nu am fost prea mari cheltuitori. Dar ne-a plăcut mirosul de piele de acolo!

Spre seară am fost la o seară dansantă a studenţilor de la Universitatea Vanderbilt. Ne-am infiltrat la atâtea petreceri acasă, de ce nu am face-o şi aici?!

Noaptea am incheiat-o cu bauturi locale si muzica buna… Am condus apoi pe Music Drive, locul unde se aduna toate casele de productie. Din pacate nu am descoperit lacasul unde Bob a inregistrat Blonde on Blonde.

Duminica am inceput cu o calatorie la distilaria Jack Daniels. Nu am crezut ca alcoolul poate fi atat de emotionant cand esti treaz. Mai sus o poza cu noi 4 si prietenul Jack.

Am luat pranzul in Lynchburg, un orasel cu 340 de locuitori. Am facut cumparaturi la magazinele de antichitati: manusi de piele albastre, pantofi din dantela, margele din chihlimbar.

Hmmm… unde sa mai mergem, ce sa mai vedem?

La Hall of Fame museum

Ultima seara in Nashville am petrecut-o cultural…. Shakespeare in the park. Un festival de teatru unde s-a jucat Romeo si Julietta. Minunat!

Luni, inainte de plecare am fost la Rymann Auditorium. Nume celebre au cantat pe acea scena asa ca am urcat-o si pe Andreea acolo.

Pranzul l-am luat, desigur, la Hard Rock Cafe. Chelnerul a fost foarte prietenos cu Andreea.

Din toate lucrurile expuse, cel mai mult a impresionat-o acest bilet de la un festival din Germania, ultima scena pe care a cantat Jimi Hendrix. Ce n-ar fi dat sa fi fost acolo!

Dar a venit şi vremea despărţirii. Am lăsat-o pe Andreea pe scena de la Hard Rock să asculte toată viaţa muzică bună….

Iar noi ne-am întors… acasă?

One thought on “Nashville

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 15 =