Cel mai frumos apus e cel văzut în oglinda retrovizoare… a unui Harley

În anul 1 de facultate am citit într-o carte a lui Kotler despre Harley-Davidson. De atunci mi-am dorit să mă văd pe o autostradă în America, pe şaua unei jucării din acestea. Şi iată că visul mi s-a îndeplinit.

Jose, bucătarul şef al hotelului conduce de 10 ani una. Nu s-a lăsat greu convins să mă ia şi pe mine într-o mini excursie.

Am pornit din Baltimore pe la prânz. Prima destinaţie a fost Annapolis. Un port micuţ, cu străzi înguste şi case vechi. E un orăşel turistic cu multe restaurante şi mai multe bărci. I-am făcut rapid turul şi nu am zăbovit prea mult pe la obiective. Am înregistrat totul în filmuleţul de mai jos.

Înainte să pornim spre Washington DC, ne-am oprit la reprezentanţa Harley. Experienţa trebuia să fie completă. Când am văzut toate acele motociclete sclipitoare am făcut un circ de toată lumea ştia că sunt prima oară pe un Harley. A trebuit să cumpăr şi un suvenir. Nu neapărat pentru că îmi doream atât de mult acel articol vestimentar, dar nu puteam să plec cu mâna goală după ce am făcut atâta gălăgie. Eram atât de îndrăgostită de toate acele motoare sclipitoare şi colorate că aproape mi-am dat jumătate din salariu pe o geacă de piele, ca o declaraţie de iubire eternă pentru ele!

Am continuat călătoria spre Washington. Am trect rapid pe lângă monumente… A fost suficient să-mi amintesc de vara anului 2007. Ne-am oprit la Cheasapeake Fish Market. O piaţă de peşte proaspăt ce “plutea” pe apa golfului. Am luat prânzul acolo, în picioare. Cea mai bună ciorbă de moluşte mâncată vreodată… prima de altfel! Am pornit apoi spre China Town. Eram prea plini să ne oprim la restaurantele de acolo, deşi am fost fascinată de bucătarii chinezi care preparau noddles în faţa clienţilor. Ne-am oprit la Verizon Center unde erau antrenamentele pentru finala campionatului naţional de baschet. Mare eveniment în SUA.


Acasă am ajuns pe noapte… şi aşa mi-am dat seama că cel mai frumos apus nu a fost nici cel din Alpi, nici cel din Zadar, poate nici măcar cel de la abrupturile de la Ciumărna. Cel mai frumos apus e cel văzut în oglinda retrovizoare a unui Harley!

2 thoughts on “Cel mai frumos apus e cel văzut în oglinda retrovizoare… a unui Harley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 1 =