Turnirul Ciocanelor

Nu puteam lăsa blogul fără poveste de weekend.

Sfârşitul de iulie şi începutul de august m-au prins în cort, la Pârâul Rece. Era a doua ediţie a “Turnirului Ciocanelor”, o competiţie între liderii cercetaşi.

De când am ajuns, am avut o continuă stare de somnolenţă. Poate o fi din cauză că vineri am donat sânge, poate de la căldura lui Cuptior sau pur şi simplu de la atmosfera de mini concediu. Nu am făcut trasee prin Bucegi. Am avut parte de un “old fashion scout camp” cu competiţii între patrule, scout ball, capture the flag by night (un fel de paintball cu noroi) şi, activitatea de care mi-a fost cel mai dor, cântat la foc. Şi-a luat Adi chitară cu 12 corzi şi a inistat să-i descopere tainele.

La final, am câştigat locul 2. Clujul ne-a depăşit decisiv la proba bătăii cu izoprene pe buştean. Noi însă am impresionat cu iurta. Pentru necunoscători, iurta e un cort primit de la nemţi, format din 5 “prelate” şi un capac. Ce e tare la acest tip de cort e că poţi sta în picioare în el, poţi face focul înăuntru şi nu trebuie să te desculţi la intrare. Ce e trist… durează destul de mult montarea lui şi găsirea lemnelor potrivite. Dar a fost Yeti manager de proiect, deci ne-am descurcat.

Ion şi Yeti îmbrăcaţi în iurtă. “De aici tăiem, bă!”

Pătrat şi Vlăduţ învăţând meserie. După cum se vede, am fost ultimii care ne-am montat corturile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *