Day 9 – Dubrovnik şi atât

Am început cu o mică dispută: facem plajă de dimineaţă sau mergem la prima oră să vizităm Dubrovnikul. La prima oră însă a fost nor, aşa că decizia a fost simplă.

Am decis să vizităm separat oraşul, adică am fixat o oră de întâlnire şi fiecare a făcut ce a vrut în timpul acela. La ora 16:00 ne vedeam la maşină: 6 ore de program individual. Aproape suficient.

Am început prin a vizita zidurile. Deşi taxa de intrare e măricică (aproximativ 10 Euro), cei ce au fost înaintea noastră ne-au garantat că merită. E drept, e frumos… dar la fel de frumos ar fi fost şi să ne pierdem pe străzi. Ne-a prins şi o mică ploaie… singura ploaie a excursiei! Cred că un loc mai potrivit ca acesta nici nu se găsea! În loc să mergem cu soarele în cap, ne-am răcorit cu câţiva stropi.

Terenuri de sport printre zidurile cetăţii

O străduţă ca alte zeci

Au pus gospodinele murăturile

Canoe printre zidurile cetăţii

Privind oraşul “cu talent”

Lollek contribuind la ajutarea pisicilor din comunitate.


Câinii stau în casă, pisicile pe străzi.
După ce ne-am descocoţat de pe ziduri am traversat în lung şi în lat oraşul, cu toate străduţele lui. Am văzut o mulţime de magazine de bijuterii, unele kitsch, altele chiar deosebite, am pierdut vremea (şi banii!) la un târg de produse naturale dintr-o piaţetă şi ne-am obosit urcând şi coborând scările oraşului.
După atâta mers, se cerea pauză de masă. Am mers la un restaurant recomandat de Lonely Planet. Avea cred peste 150 de locuri şi cu toate acestea trebuia să stai la coadă pentru a fi aşezat. Meniul destul de simplu: maxim 10 feluri de mâncare şi încă atâtea băuturi. Toate tradiţionale, servite în nişte tigăi negre, în cantităţi uriaşe. Ne-am delectat cu black risotto (orez cu cerneală de sepie şi bucăţi de sepie), brânză în ulei iar la desert cremă de zahăr ars. Am stropit totul cu berea locală care, deşi avea doar 330 ml, s-a dus urgent la cap. Nota de plată a fost mai mult decât decentă! Ghidul şi-a făcut încă odată treaba!

Yaaaammmy…. Super yammyyyy….!!!
Ne-am întâlnit în Dubrovnik cu Andrei şi Anda care călătoreau deja de peste o săptămână. Erau cazaţi într-un camping în Stone. Au zis de plajă, au zis de duşuri calde, au zis de locuri pentru snorkeling…. nu ne-a trebuit mai mult şi am condus şi noi spre acel camping. Am ajuns în timp util pentru o baie şi after plajă. Iar pentru că nu a fost suficient, am mai mers la o bălăceală şi pe nocturnă. O senzaţie unică: să faci pluta, într-un golf pustiu, aşa cum te-a lăsat mama natură… şi să te uiţi la stele! What a night!!!

One thought on “Day 9 – Dubrovnik şi atât

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + sixteen =