Day 10 – Pe o insula pustie

Când ai cortul la 5 minute de plajă nu pierzi timpul… cum am făcut ochi, cum m-am înfăţişat cu prosopul pe nisip. Cum eram într-un golf destul de retras, soarele încă nu a apărut. Nicio problemă! Am petrecut timpul până la apariţia razelor înotând. Apa era fantastică! Curată, caldă, neatinsă. Eram singură în tot acel golf. Logic, câtă lume se trezeşte să înoate la 7 AM?!

Pe la 10 am fost ridicată de pe plajă pentru a merge la ferryboat. Destinaţia era Mjlet-ul: 45 de minute de mers pe punte. Nu am găsit maşină de închiriat, toate erau închiriate (ghidul Lonely Planet nu dă tot timpul sfaturi complete). Ne-am pornit aşadar într-un island trecking. Cert e că şoselele lor de pe insula pustie sunt mai bune decât cele din centrul capitalei de la noi.

Intrarea pe ferryboat. Motoarele au prioritate! Paradisul smochinelor şi a murelor!
Eu îmi doream foarte mult să ajungem pe o plajă pustie. Asta de câteva zile deja… Aşa că ne-am îndepărtat de locurile umblate. La un moment dat, făceam căţărare pe stâncile de pe coastă. Nu ni s-a părut foarte prietenos. Anda şi Andrei au rămas acolo, noi am continuat de-a lungul ţărmului. Am ajuns la o potecă printre tufişuri. Tufişuri sau o mini pădure, cum vrem să o luăm. Nu părea să ducă nicăieri, dar, fiind bătutorită, am continuat. Şi uite că ne iese în cale un craniu de animal înfipt într-un par.
Continuăm? Continuăm!
Şi bine am făcut… În faţa noatră se deschide un golf cu apă de culori minunate. Singurii locuitori: un cuplu cu cortul şi cu hamacul în faţa cortului. Era incredibil locul acela! Am stat câteva ore într-o linişte perfectă. M-aş întoarce oricând să uit de tot şi de toate.

Bun venit!


No need for accesories!

Snorkeling cu surprize

Ne-am grăbit să prindem ferryboatul la întoarcere… Aveam câţiva kilometri de străbătut + opriri pe la tufele de smochini şi mure. Ne plăcea insula dar nu chiar atât cât să rămânem o noapte pe ea, fără cort.

Lollek pupând pământul la întoarcere
Crescătoria de scoici

Lighioane (în realitate era chiar mare)
Campanie ecologică pe ferryboat

Cei 5 turişti

Planul serii era să mergem la un restaurant în Stone. Bineînţeles, nu am rezistat şi m-am oprit la plajă. M-au luat de pe prosop direct în maşină. A fost greu să alegem terasa… toate afişau meniuri delicioase şi, încadrate de zidurile vechiului oraş, aveau un aer aparte. Am găsit până la urmă un loc cu mâncare delicioasă, vedere la cetate şi un chelener super caterincă!

În aşteptarea mâncării, pisicile asigură ocuparea timpului


Pizza cu fructe de mare… cea mai bună pe care am încercat-o vreodată!
Am stat mult în acel restaurant. Eu m-am luptat cu 1 l de apă, ceilalţi cu 1 l de bere, dovadă a deshidratării din timpul zilei. Cu ultimele puteri, am vizitat oraşul. Cumpărături, suveniruri, galerii de artă.
Înapoi în camping, Andrei şi Anda ne-au arătat poze din locurile pe care le-au vizitat până acum. Ei aveau aproape 2 săptămâni de drumuri prin Europa aşa că am avut ce vizita şi noi… virtual cel puţin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =