Am aflat unde sta Alba ca Zapada!


Tocmai m-am intors din weekendul prelungit la Cheia.

E al doilea weekend consecutiv cand merg la munte sub amenintarile meteorologilor si dau de o vreme minunata (cu exceptia gratarelor stropite cu grindina). Si chiar daca nu era vremea buna nu ne-ar fi deranjat sa stam in cabana pentru ca locuiam in casa lui Alba ca Zapada care temporar i-a imprumutat cheile lui Bogdanel. Nici piticii nu erau acasa!

Am (re)invatat multe lectii in acest weekend:

1. Guns n’ Roses nu se danseaza in ritm de salsa

Sambata seara am fost in Brasov. Dupa ce am pierdut cateva ore in For Sale, barul unde ti se ofera arahide iar cojile le poti arunca pe jos (I love love love it!), am mers in 2 cluburi: 70’s si inca unul intr-un teatru, care punea muzica din anii 80. Vroiam o non-pitiponceala si aceste locatii promiteau spectacol cu muzica retro.

Si atunci am aflat adevaratul impact al emisiunii “Dansez pentru tine!”. Faptul ca rezolva nu stiu ce problema sociala e doar 0,0000001 % din efect. Impactul mare e asupra cifrei de afaceri a soclilor de dans (probabil acelasi efect l-a avut Grey’s Anatomy asupra concurentei la medicina). In ambele cluburi acelasi fenomen: cupluri de la cursurile de dans care exersau pasii pe ring. Profitand de locatii fara fite, veneau si ei sa se dea in stamba cu ce au invatat. Dar ooops! Au invatat un singur dans. Si insistau sa il adapteze la orice gen muzical. Iar Guns n’ Roses cu ritm de salsa nu merge! Nu, nu si nu!

2. Turismul romanesc NU e pe calea cea buna

Noi facem imnuri de tara, sloganuri (NR: absolut tampite) si alei in Vama Veche cand serviciile sunt sub orice critica. Ignorand timpii de asteptare si lipsa unor chestii de baza de la masa (gen scrumiere, oliviera, servetele), chelnerilor le lipseau manierele. Nu o sa enumar ce si cum dar oricum, degeaba vine turistul in Romania daca da peste asemenea servicii.

3. Nu toti oamenii sunt facuti pentru trasee de munte dar pot totusi incerca

Si sunt mandra in acest sens de dragii mei prieteni care aproape au terminat un traseu de 1 ora si jumatate.

4. Trebuie sa aflu cine-i domnu’ Gadea asta!

A fost lait motivul weekendului. Ralucutz mai jos:

5. Frumusetea unui obiectiv nu e direct proportionala cu reputatia lui

Si mi-am dat seama de acest lucru cand am vizitat manastirea Zamfira. Prima manastire pictata de Grigorescu. Minunat loc! Liniste, pasarele, flori si o pictura si un iconostas cum nu am mai vazut! E drept, nu e una din bijuteriile Bucovinei dar se poate compara fara grija!

6. Sa nu ai incredere in stiri!

Nu, nu a fost aglomeratie pe drum. Chiar deloc! Nici macar pe podul de la Otopeni!

Si alte lectii invatate in acest weekend vor reiesi din posturile viitoare pentru ca acum imi e atat de somn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × three =