Post de sesiune

Am fost odata la o facultate unde invatam din ultimele manuale tiparite la Princeton si Cambridge, unde materiile legate de marketing se bazau pe studii de caz, managementul includea tutoriale online iar proiectele presupuneau o documentare detaliata. Apoi am fost la alta facultate unde am invatat gestiune financiara, unde subiectul de examen avea 8 pagini si presupunea studiul unei companii cu toate documentele fiscale pe nu stiu cati ani si sfaturile pe care i le-am da, unde bibliografia pentru o materie cuprindea cateva carti care chiar trebuiau citite, unde biblioteca era tot timpul plina. Pe vremea aceea petreceam mult timp invatand, luam bursa, mi se parea ca fac ceva util.

Apoi am fost la alta facultate… chiar la doua! Si mi s-a cerut sa invat o insiruire de date puse in fraze demipaginale, un amalgan de neologisme usor substituibile si niciun fel de informatie practica ce simt ca m-ar ajuta cu ceva sau pe care as putea-o retine mai mult de 2 zile.

Exista exceptii in ambele cazuri. Dar e bine ca imi dau seama de ce sistemul educational de la noi e la pamant. Iar o problema identificata e pe jumatate solutionata 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =